Mulligatawnysuppe

Mulligatawnysuppe

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Publisert første gang: 12.12.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 9 gram per porsjon
Kalorier: 500 kcal per porsjon

Denne klassikeren er en smaksrik hønsesuppe i eksotisk stil.

Hvis du noen gang har sett Grevinnen og hovmesteren på lille julaften (hvem har vel ikke det – same prosedure every year), så har du garantert hørt om «Mulligatawnysuppe». Men har du smakt den?

Annonse

Hvis ikke så er det sannelig på tide.

Mulligatawny er en indisk hønsesuppe med linser. Suppen er proppfull av eksotiske smaker fra karri, chili og kokosmelk. Dette er definitivt en klassiker du bør prøve.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte

Ingredienser

Oppskrift til 4-5 porsjoner 

mulligatawnysuppe

Foto: Getty.

1 stk kokt høne
1 løk
6 fedd hvitløk
1 rød chili (uten frø)
4 vårløk
1 grønt eple
100 g grønne linser
3 ts karri
2 ss smør
1 boks kokosmelk (lett)
1 l hønsekraft/hønsebuljong
olje

Annonse

PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe

Fremgangsmåte

PS! Hvis du koker hønen selv, ta gjerne vare på kraften. Fettlaget som danner seg på toppen bruker du til å steke løken i.

1. Start med å finhakke løk, hvitløk, vårløk og chili.

2. Ha smør eller hønsefettet i en kjele og fres til løken blir blank, ha i karri og rør godt sammen.

3. Kok linser etter anvisning på pakken og skyll godt av i et dørslag.

4. Del eplet i terninger og skjær opp kjøttet fra hønen.

5. Ha kraft/buljong, kokosmelk, linser og epler i gryten og kok opp.

6. Tilsett kjøttet fra hønen og gi det et nytt oppkok.

PRØV OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
2.5/5 4 tilbakemeldinger
Del: