Spicy tomatpanne med bønner

Spicy tomatpanne med bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 55 gram per porsjon
Hvorav fiber: 21 gram

Spicy tomatpanne med bønner er en rett full av spennende smaker og næringsrike ingredienser.

Denne panneretten er perfekt som en velsmakende og sunn hverdagsmiddag. Det er slags oppgradert versjon av tomatbønner.

Diabetes, blodsukkermåler,

Det er fullt mulig å variere oppskriften litt ettersom det passer deg. Oppskriften er med kikerter og borlottibønner, men det passer like fint med alle typer linser og bønner. Du kan også bruke andre grønnsaker etter ønske, her passer det meste.

PRØV OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter

Ingredienser

2 porsjoner 

Spicy tomatpanne med bønner

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ss tomatpuré
1 ts provencekrydder
1 ts spisskummin
1 ts paprikakrydder

10 stk cherrytomater
1 rød paprika
1 stk squash
1 boks kikerter
1 boks borlottibønner
1 boks hakkede tomater
salt + pepper

Til servering:
Avocado
Friske krydderurter etter ønske, for eksempel persille eller koriander

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt brokkoliomelett

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk og stek sammen med krydderet i litt olje i en stekepanne, til løken er gyllen. Tilsett eplesidereddiken og tomatpuréen og la det trekke inn.

2. Del paprika i tynne strimler og squash i mellomstore biter. Ha grønnsakene sammen med cherrytomatene i pannen og stek videre.

3. Tilsett hakkede tomater og la pannen småputtre i cirka 5 minutter.

4. Vend inn bønner og kikerter rett før servering.

5. Server i skål, gjerne toppet med avocado.

PRØV OGSÅ: Grønnsaksgryte

0/5 (0 Reviews)
Del: