Ovnsbakt brokkoliomelett

Ovnsbakt brokkoliomelett

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 16 gram

Denne fyldige brokkoliomeletten passer utmerket til både lunsj og middag.

Brokkoliomelett er både smakfullt og svært mettende. Den er like god dagen etter, så lag gjerne en stor porsjon og ha til lunsj dagen derpå.

Siden denne retten også skal inn i stekeovnen er det viktig at du bruker en stekepanne med ildfast håndtak, eller med avtagbart håndtak. Dersom du ikke har det går det også helt fint å ha alt over i en ildfast form i stedet.

TIPS
Dersom du vil redusere mengden karbohydrater i omeletten kan du gjerne bytte ut potetene med andre grønnsaker som du liker bedre, eller bare det du har tilgjengelig. For eksempel stekt squash, sopp og paprika.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt eggeform med røkelaks

Ingredienser

1 stor omelett / fire porsjoner 

brokkoliomelett

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 gul løk
1 brokkoli
1 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
salt + pepper

4 mellomstore poteter
8 egg
2 dl melk
50 g revet ost, gjerne parmesan

PRØV OGSÅ: Kesam-omelett med ost

Fremgangsmåte

1. Del potetene i terninger på ca 2×2 cm. Behold skallet på og kok dem møre i salt vann, ca 10 minutter.

2. Finhakk løken og del brokkoli i små buketter. Stek i olivenolje i en stekepanne med krydder.

3. Vend sammen egg, melk og revet ost.

4. Ha de kokte potetene over grønnsakene i stekepannen og vend sammen.

5. Hell eggeblandingen over grønnsakene og vend sammen slik at alt er dekket.

6. Sett hele stekepannen inn i ovnen og bak formen (gjerne med grillelement) på ca 220 grader i 15-20 minutter. Omeletten skal være gyllen oppå og fast igjennom.

7. Server gjerne med en grønn salat.

PRØV OGSÅ: Omelettmuffins med erter og fetaost

0/5 (0 Reviews)
Del: