ovnsbakt eggeform med røkelaks

Ovnsbakt eggeform med røkelaks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
27Karbohydrater per porsjon: 1 gram

Denne enkle, lille retten er perfekt til en lang helgefrokost eller som en smakfull lunsj servert med brød eller salat.

Gode og sunne måltider trenger slett ikke være kompliserte eller ta lang tid, det er denne retten et godt eksempel på.

Egg er kanskje en av de mest anvendelige ingrediensene som finnes, og du bør slett ikke være redd for å prøve noe nytt. Egg og røkelaks er også en klassisk kombinasjon, som her kommer i en ny vri.

I tillegg er egg svært næringsrikt. Faktisk inneholder det alle næringsstoffene som kroppen trenger, med unntak av vitamin C.

En porsjon ovsnbakt eggeform med røkelaks inneholder også kun ett gram karbohydrat, som gjør den svært så diabetesvennlig.

PRØV OGSÅ: Deilig eggerøresalat 

Ingredienser

ovnsbakt eggeform med røkelaks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

2 stk egg
50 g røkelaks
3 cm fersk purreløk
1 krm pepper
½ avocado

PRØV OGSÅ: Glutenfrie søtpotetscones med krydder og pekannøtter

Fremgangsmåte

1. Finhakk purreløk og riv røkelaksen i mindre biter. Fordel så fisk og purre i en liten ildfast form.

2. Kakk to egg over formen. Bak på 220 grader i ca 15 minutter, til eggene er ferdige.

3. Server med avocado på toppen.

PRØV OGSÅ: Eggesalat med ovnsbakt brokkoli og kikerter

Del: