Eggesalat med ovnsbakt brokkoli og kikerter

Eggesalat med ovnsbakt brokkoli og kikerter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.01.17 | Sist redigert: 20.06.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: ca. 40 gram

Denne salaten er et superenkelt måltid som passer godt til både lunsj og middag. Salaten kan også fint serveres  som tilbehør til annen mat.

Annonse

Skal du spise salaten alene er det fint å tenke litt ekstra på sammensetningen – en god og mettende salat bør gjerne inneholde gode kilder til protein og fettsyrer.

Proteinene i akkurat denne salaten kommer for eksempel fra kikerter, egg og ristede nøtter og frø. Avocado og nøtter gjør salaten mettende og bidrar med en rekke sunne fettsyrer.

Mange opplever at det er enklere å opprettholde et stabilt blodsukker når man spiser måltider med en god sammensetning av både karbohydrater (grønnsaker og fiber), proteiner og fett.

PRØV OGSÅ: Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Ingredienser

Gir cirka to middagsporsjoner.

Annonse

En god neve ruccolasalat
1 stk hjertesalat
1 boks kikerter (ca. 200 g)
1 brokkoli
10 cherrytomater
8 stk sukkererter
En god neve nøtter/ frø etter ønske (jeg brukte solsikkefrø og valnøtter)
1 avocado
2 kokte egg
Olivenolje
Salt + pepper
Fersk basilikum (kan sløyfes)

PRØV OGSÅ: Squash- og tomatsalat med speilegg

Fremgangsmåte

Del brokkolien i små buketter og plasser brokkoli og kikerter på en bakeplate. Ringle over olivenolje og godt med salt og pepper, og bak i ovnen på ca 220 grader i ca 15 minutter. Pass på at brokkolien ikke blir for mye bakt, den er best når den beholder litt knas.

Finhakk hjertesalat og del tomater, sukkererter og avocado i biter. Rist nøtter og frø i en tørr stekepanne til de er gyldne. Vend sammen alle ingrediensene og topp med kokt egg og eventuelt ferske krydderurter.

Eggesalat med ovnsbakt brokkoli

Foto: Hanna Dale

Tips!

Når du skal sette sammen en god og næringsrik salat kan det være lurt å tenke på nye sammensetninger og varianter. Under finner du forslag til ingredienser som gjør salaten din både mettende og rik på smak.

  • Fine proteinkilder finner du i egg, fisk, kylling, kjøtt, nøtter, frø, ost, linser og bønner.
  • Sunne fettsyrer kan du hente fra olivenolje, nøtter, frø, quinoa, avocado, egg og oliven.
  • For ekstra smak kan du ha i soltørket tomat, kapers, oliven, sennepsdressing, sitron og krydderurter.

PRØV OGSÅ: Eltefrie surdeigsrundstykker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: