asiatisk fiskesuppe

Asiatisk fiskesuppe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per person: ca 8 g. Hvorav fiber: 5 g
Karbohydrater per 100 g: 10 g

Fiskesuppe passer fint til både til hverdags og fest, og kan lages i mange varianter.

Denne suppen har et asiatisk preg og er krydret med ingefær og chilli. Den har også et lavt innhold av karbohydrater.

PS! Hvis du ikke ønsker en asiatisk fiskesuppe, men heller vil ha en mer tradisjonell utgave, kan du droppe ingefær og bytte ut kokosmelk med fløte.

LES OGSÅ: Grønn supersuppe med erter, kålrot & grønnkål

Ingredienser

asiatisk fiskesuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 personer

1 ss olje til steking
1 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
½ stk rød chilli
½ stk purreløk
8 dl grønnsakskraft/fiskekraft
4 stk gulrøtter
1 stk rød paprika
2 bokser kokosmelk
to never fersk spinat
500 g fisk etter ønske (gjerne en blanding av torsk, laks og reker)

Koriander og lime til servering.

LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat

TIPS:
– Tilsett flere ulike grønnsaker etter ønske! Både vårløk, brokkoli, squash, sopp og sukkererter passer også supert her.

Fremgangsmåte

1. Finhakk hvitløk, ingefær og chilli og stek raskt i olje i bunnen av en gryte
2. Skjær gulrøttene og purren i tynne skiver, og paprika i strimler
3. Ha grønnsakskraft/fiskekraft i gryta og kok opp alle grønnsakene
4. Tilsett kokosmelk når grønnsakene er møre og kok opp
5. Del fisken i terninger, ha terningene i gryta og trekk i ca 3 minutter, til fisken er ferdig
6. Smak til med salt pepper og server med fersk koriander og lime

LES OGSÅ: Kremet gulrotsuppe med persillerot

Del: