Grønn supersuppe med erter, kålrot & grønnkål

Grønn supersuppe med erter, kålrot & grønnkål

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.08.16 | Sist redigert: 06.08.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 40 g. // Fiber per porsjon: 14 g

Denne grønne suppen er stappfull av alt som er bra for deg, og smaker samtidig veldig godt! Suppe er nydelig hverdagsmat hvis du passer på å bruke en god proteinkilde i. Her får du proteiner fra linsene. Grønne grønnsaker er ekstra rike på jern, samt en rekke viktige vitaminer. En suppe som dette er også veldig rik på fiber.

Annonse

Hvorfor er fiber så bra?

Synes du det er lettere å regulere blodsukkeret når du spiser mat med mye fiber? Fiber regnes som karbohydrat, men fordi det ikke finnes enzymer i tarmene våre som bryter ned fiberforbindelser, øker heller ikke blodsukkeret. Et karbohydratrikt måltid som inneholder mye fiber (som for eksempel denne suppen, som er stappfull av fiberrike grønnsaker) er ikke det samme som et måltid med like mye karbohydrater uten fiber.

For deg som teller karbohydrater, kan du faktisk trekke fra de karbohydratene i en matvare eller i et måltid som er oppgitt som fiber, når du regner ut hvor mange gram karbohydrater du har spist. Fiber fra fullkorn, grønnsaker og belgvekster gir tarmene mye å jobbe med, og kan være med på å holde blodsukkeret stabilt. Denne suppen inneholder kun karbohydrat fra grønnsaker og belgvekster. En porsjon gir ca 40 gram karbohydrat, hvorav hele 14 gram er fiber!

Grønn supersuppe m. erter, kålrot & grønnkål

3 porsjoner

Dette trenger du:

1 gul løk

3 fedd hvitløk

Annonse

4 blomkålbuketter

1/3 kålrabi

ca 300 g erter

1 dl tørre linser (evt kikerter / bønner)

to gode never grønnkål

ca 10 dl grønnsaksbuljong

1 ts karri

1-2 ts eplesidereddik / hvitvinseddik

Olivenolje

salt + pepper

Fersk basilikum til servering, evt andre krydderurter

Slik gjør du:

Finhakk alle grønnsakene. Stek løk og hvitløk gyllent i litt olje. Tilsett linser og grønnsaker og kok opp med grønnsaksbuljong til grønnsaker og linser er myke. Miks til en jevn suppe med stavmikser, og smak til med karri, eddik og evt mer krydder. Server med ferske krydderurter, og eventuelt crème fraiche eller parmesan etter ønske.

PRØV GJERNE: Sunn gresskarsuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: