Fransk ostesmørbrød: Croque Madame

Fransk ostesmørbrød: Croque Madame

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 21.03.17 | Sist redigert: 13.11.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca. 22 gram, hvorav ca. 3,5 gram fiber
(avhenger av type brød, men her beregnet ut i fra grovt fullkornsbrød).

Du kan nok si at Croque Madame er et fancy ord for et ostesmørbrød, men det er riktignok en fransk klassiker, så det skulle bare mangle.

Annonse

Med ekte Dijonsennep på brødet og et speilegg på toppen får du et ostesmørbrød som både metter godt, og som smaker av fransk nytelse.

Det fine er at du gjerne kan bruke tørt og gammelt restebrød. Bruk gjerne det brødet som fungerer best for deg, et grovt, fiberrikt brød egner seg fint. Server gjerne med en enkel, grønn salat ved siden av.

Ostesmørbrød er et enkelt, raskt og veldig tilfredsstillende måltid, som passer like godt til brunsj, lunsj og kvelds. Eller som en enkel middag på late dager.

LES OGSÅ: Vekk appetitten med en fargerik lunsjsalat

Ingredienser

Gir cirka én porsjon.

Annonse
  • En skive grovbrød etter ønske (bruk gjerne 100 prosent grovt fullkornsbrød)
  • Parmesan
  • Dijonsennep
  • 1 egg
  • Smør
  • Salt og pepper

LES OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat

Fremgangsmåte

Smør litt smør på den ene siden av skiven. Grill i ovnen på 200 grader i 2 minutter slik at den ene siden blir sprø.

Smør sennep på den andre siden. Ha et godt lag med en god gulost over sennepen, og grill skiven videre på en stekeplate i ovnen i ca. 3 minutter til osten er smeltet og hele skiven er varm og sprø. I mellomtiden steker du et speilegg i litt smør eller olje.

Topp den varme osteskiven med egg, et dryss revet parmesan, litt pepper og gjerne litt ferske krydderurter (for eksempel bladpersille eller basilikum).

Tips!

Dette er en vegetarvariant, så du kan gjerne tilsette skinke, hvis du ønsker det. Prøv deg frem med ulik topping. Både tomatskiver, avocado og paprika kan være med osten inn i ovnen. Prøv ulike typer ost. Både brie, mozarella og blåmuggost er deilig i ovnen.

LES OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: