Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks

Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.08.16 00:00
Karbohydrater: totalt ca. 18 gram.

Denne fargerike salaten fungerer som en smakfull, rask hverdagsmiddag som er fylt med mye god næring.

Accu-Chek Guide

Du kan selvfølgelig servere salaten med en annen type fisk dersom du foretrekker det. Grønnkål kan ofte oppleves litt trevlete om den serveres alene. Her er senneps-dressingen en fantastisk redning. Vender du kålen godt vil du oppleve en helt annen konsistens og mye smak!

Denne oppskriften gir omlag én porsjon. Ønsker du flere serveringer kan legge til flere laksefileter.

Dette trenger du:

Til laksen:

  • 5 asparges
  • 1/2 gul løk
  • Et stykke laksefilet (ca. 125 g)
  • Olivenolje
  • Sesamfrø
  • Pepper
  • 1/4 sitron

Til salaten:

  • En neve grønnkål, finhakket
  • 3 blader hjertesalat, finhakket
  • 1 dl grønne erter (ca 60 g)
  • 5 store grønne oliven

Til dressing:

  • 1 ss dijon-sennep
  • 1 ss eplesidereddik / hvitvinseddik
  • 2 ts olivenolje
  • Saften av 1/4 sitron
  • Pepper

Slik gjør du:

Skrell løk og del i skiver. Del aspargesene i ca. fire biter. Ha løk, sitron og asparges på en bakeplate og ringle over litt olivenolje og pepper. Ha laksen på bakeplaten og dryss litt sesamfrø og pepper på.

Bak i midten av ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.

Bland sammen alle ingrediensene til senneps-dressingen. Del oliven i skiver, tin erter og vend alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Vend til slutt dressingen inn i salaten og tilsett ovnsbakte grønnsaker. Topp med laks.

Accu-Fine vitusapotek
Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

LES OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus

0/5 (0 Reviews)
Del: