Råkostsalat med peanøttsaus

Råkostsalat med peanøttsaus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca 15 gram per porsjon

Hvorav fiber: 13 gram

Denne digge, asiatiskinspirerte salaten er både fargerik og næringsrik, og skikkelig god på smak.

Denne oppskriften på råkostsalat med peanøttsaus har et lavt innhold av karbohydrater – og mesteparten av karbohydratene består av fiber.

Retten kan serveres alene slik den er, eller sammen med stekt laks, kylling eller tofu.

PRØV OGSÅ: Asiatisk fylt omelett (med video)

Råkostsalat med peanøttsaus

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

2 porsjoner

½ rød spisskål (eller ¼ rød hodekål)
½ hvit spisskål (eller ¼ hvit hodekål)
½ squash
1 gulrot

2 gode ss peanøttsmør
En klunk kokende vann (ca 0,5 l)
2 ts sriracha (chillisaus)
1 ts tamari eller soyasaus

100 g edamamebønner
2 ss frø (gresskar/sesam/solsikke)
4 stk sjampinjong
koriander

PRØV OGSÅ: Byggotto med grønnkål og ovnsbakt rødbete

Fremgangsmåte

1. Del kål i tynne strimer. Skrell gulrot og squash i tynne strimler med en potetskreller

2. Bland sammen ingrediensene til peanøttsausen ved å røre ut peanøttsmøret i kokende vann. Tilsett soyasaus og chillisaus

3. Tin edamamebønnene

4. Rist frø i tørr stekepanne

5. Del sjampinjongen i tynne skiver og stek i tørr panne. De slipper mye væske, så olje er ikke nødvendig. Krydre med pepper etter ønske

6. Vend peanøttsausen godt inn i strimlede grønnsaker. Topp med edamame, ristede frø, stekt sopp og koriander

PRØV OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Del: