Byggotto med grønnkål og ovnsbakt rødbete

Byggotto med grønnkål og ovnsbakt rødbete

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.09.18 | Sist redigert: 01.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: 60 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

Byggotto er nesten som risotto, bare litt sunnere og litt mer spennende.

Risotto er en middagsrett som i utgangspunktet er basert på hvit ris, og dermed inneholder en hel del raske karbohydrater. Ved å bytte ut vanlig risottoris med byggryn, får du byggotto – en rett som inneholder mye mer fiber, og gjør blodsukkeret enklere å regulere.

Annonse

TIPS! Bløtlegg byggryn over natten eller noen timer før bruk, da reduseres koketiden betraktelig.

PRØV OGSÅ: Nydelig quinoasalat

Ingredienser

2 porsjoner

1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 dl byggryn
1 ss eplesidereddik
7-8 dl grønnsakskraft
salt og pepper
1 ss smør
parmesan

1 stor rødbete
olivenolje
salt og pepper

Annonse

en god neve grønnkål
solsikkekjerner

PRØV OGSÅ: Grønn lasagne  – vegetarisk og smakfull

Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og hvitløk, og stek blankt i litt smør i bunnen av en gryte.

2. Tilsett byggryn og eddik og rør noen sekunder før du har i ca 5 dl av væsken. Nå kan gryta få koke litt uten at du passer så nøye på. Når vannet/kraften er kokt inn, sper du gradvis på med mer. Koketiden er avhengig av om byggrynene har vært bløtlagt på forhånd, så smak deg frem. De kan gjerne ha litt tyggemotstand.

3. Når gryta har fått småkoke i ca 45 minutter og du synes konsistensen er fin, rører du inn én spiseskje smør og en god neve parmesan. Smak til med krydder.

4. Del rødbeten i biter, ringle over litt olje og krydder, og bak i ovnen på 200 grader, ca 25 minutter.

5. Rist solsikkekjerner i tørr panne. Ha strimlet grønnkål i en bolle, og hell over kokende vann. La stå i ca 30 sekunder før du heller av vannet. Ha grønnkålen over i en egen bolle, ringle over litt olivenolje og ristede solsikkekjerner.

6. Server ferdig byggotto i skåler og topp med dampet grønnkål, ovnsbakt rødbete og et dryss parmesan.

PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: