Nydelig quinoasalat

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på hanneskjøkken.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog, medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 14 g per 100 (ca 11,5 g per 100 uten honning)

Quinoasalat er en sunn og sikker vinner! Quinoa er et lite, næringsrikt frø og passer blant annet godt som base i salater.

Denne salaten er god alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den holder seg 4-5 dager i kjøleskap.

Dette trenger du:

2 dl quinoa
4 dl vann
1 paprika
1 agurk
1 liten rødløk
1 boks kikerter (ca 240 g kikerter)

quinoasalat

Foto: Hanne Storhaug Jensen

PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Dressing:

2 sitroner, saften
1 bunt bladpersille
2 hvitløksfedd
2 ss honning (kan sløyfes)
5 ss olivenolje
Salt og pepper

Quinoa inneholder alle de essensielle aminosyrene (de kroppen ikke kan lage selv), noe som er svært sjelden i mat fra planteriket.

quinoasalat

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Slik gjør du:

1. Skyll quinoaen godt i kaldt, rennende vann. Kok opp 4 dl vann og 2 dl quinoa, la småkoke på middels varme uten lokk. Quinoaen er ferdig når vannet er borte (fra 10-20 minutter – små mengder quinoa tar kortere tid å koke enn store). Ta av varmen og sett på lokk. La stå i fem minutter før du tar av lokket og rører rundt med en gaffel. Slik får du perfekt quinoa!
2. Bland ingrediensene til dressingen: saften av to sitroner, to pressede/finhakkede hvitløksfedd, finhakket bladpersille og honning. Smak til med salt og pepper.

quinoasalat

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. Kutt grønnsakene i små biter.
4. Bland sammen grønnsaker, quinoa, kikerter og dressing. Smak til med mer salt og pepper hvis det trengs.

Serveres for eksempel til grillet kylling.

quinoasalat

Foto: Hanne Storhaug Jensen

God middag!

PRØV GJERNE: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi

Del: