Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.15 14:54
Næringsinnhold, beregnet på 4 pers:
KH: 38 g per pers

Denne fargeglade herligheten av en salat representerer mange av mine favorittingredienser. Lune / ovnsbakte salatvarianter er perfekt til både lunsj og middag, er topp alene og kan fint brukes som tibehør til annen mat. En lun salat er ofte mer mettende og tilfredsstillende alene, enn en lett og frisk variant. Denne komboen var perfekt tilfredsstillende, med en herlig miks av både smaker og næringsstoffer. Quinoa og kikerter bidrar med fullverdig protein, soltørket tomat og ovnsbakt sjampinjong bidrar med umami og lettdampet brokkoli og reddiker gir en herlig crisp. Bruk det du har av grønnsaker, det meste blir bra, men denne kombinasjonen er perfekt som et utgangspunkt! Perfekt ved siden av grillmaten.

Accu-Fine vitusapotek

Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

3-4 pers
 • 1 dl quinoa
 • 1 boks kikerter
 • 1/2 brokkoli
 • 4 reddiker
 • to gode never strimlet grønnkål (evt spinat)
 • 2 ss soltørket tomat, finhakket
 • 3 gulrøtter
 • 3 pastinakk
 • 2 sjarlottløk
 • 2 vårløk
 • 1-2 rødbeter
 • 10-12 små sjampinjong
 • olivnolje
 • salt+pepper

marmorsalat4Kok quinoa i dobbel mengde vann. Del opp grønnsakene i ønskede biter og bak i ovnen på 200 grader i ca 20 min, med litt olivenolje, salt og pepper. Del brokkolien i buketter og damp lett. Vend sammen quinoa, kikerter, grønnkål, brokkoli, reddiker i skiver og soltørket tomat, før du vender inn alle de ovnsbakte grønnsakene.

 

marmorsalat5

Alle karbohydratene i denne salaten kommer fra fiberrike grønnsaker og belgvekster. Det vil bidra med en stabil belastning på blodsukkeret.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: