Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.10.15 | Sist redigert: 30.05.23
Karbohydrater per porsjon: 38 gram

Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker er perfekt tilbehør til grillmaten, eller som et måltid i seg selv om du vil. Alle karbohydratene i denne salaten kommer fra fiberrike grønnsaker og belgvekster. Det vil bidra med en stabil belastning på blodsukkeret.

Denne fargeglade herligheten av en salat representerer mange av mine favorittingredienser. Lune, ovnsbakte salatvarianter er perfekt til både lunsj og middag. Det er topp å spise alene og kan fint brukes som tibehør til annen mat. En lun salat er ofte mer mettende og tilfredsstillende, enn en lett og frisk variant.

Annonse

Denne komboen var perfekt tilfredsstillende, med en herlig miks av både smaker og næringsstoffer. Quinoa og kikerter bidrar med fullverdig protein, soltørket tomat og ovnsbakt sjampinjong bidrar med umami, og lettdampet brokkoli og reddiker gir en herlig crisp.

Bruk det du har av grønnsaker, det meste blir bra, men denne kombinasjonen er perfekt som et utgangspunkt! Perfekt ved siden av grillmaten.

PRØV OGSÅ: Ertehummus med karri

Ingredienser

3-4 porsjoner

1 dl quinoa
1 boks kikerter
1/2 brokkoli
4 reddiker
to gode never strimlet grønnkål (evt spinat)
2 ss soltørket tomat, finhakket
3 gulrøtter
3 pastinakk
2 sjarlottløk
2 vårløk
1-2 rødbeter
10-12 små sjampinjong
olivenolje
salt+pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

2. Del opp grønnsakene i ønskede biter og bak i ovnen på 200 grader i ca 20 min, med litt olivenolje, salt og pepper.

3. Del brokkolien i buketter og damp lett.

4. Vend sammen quinoa, kikerter, grønnkål, brokkoli, reddiker i skiver og soltørket tomat, før du vender inn alle de ovnsbakte grønnsakene.

Grønnkålsalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, quinoa & sjampinjong
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt ratatouille

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: