Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 25.07.18 | Sist redigert: 10.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 7 g per 100 g grønnsaksblanding (med saus)

Ovnsbakte grønnsaker er utrolig godt, og disse blir så enormt gode! Nydelige som en egen rett eller til for eksempel grillet kjøtt.

Annonse

PRØV GJERNE: Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ingredienser:

1 aubergine
1 squash
1 søtpotet
1 liten purreløk (eller ½ stor)
2 hvitløksfedd
25 g ingefær
4-6 ss god olivenolje
Salt og pepper

Ovnsbakte grønnsaker

Hanne Storhaug Jensen

Peanøttsaus:

4 hvitløksfedd
2 røde chilier (ta ut frø)
115 g ristede peanøtter
1 ss tamari (eller annen soyasaus)
1 lime, saften
1 ts hvitvinseddik
2 ts honning
Salt og pepper

Ovnsbakte poteter

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og kutt grønnsakene i ganske tynne, lange strimler.

2. Knus to hvitløksfedd og 25 g ingefær i en morter eller ta i blender sammen med oljen.

Annonse
Ovnsbakte grønnsaker

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Hell over grønnsaksblandingen, krydre med salt og pepper og bland godt. Stekes i 25-40 minutter, avhengig av størrelse på grønnsakene.

Ovnsbakte grønnsaker

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. Lag peanøttsausen. Ta ut frøene fra chilien og fjern toppen. Press saften ut av limefrukten. Bruker du rå/usaltede peanøtter kan du riste de i en varm panne, pass bare på at de ikke brenner seg! Ha alle ingrediensene i en blender (eller bruk morter) og kjør til konsistensen er helt jevn. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte grønnsaker

Foto: Hanne Storhaug Jensen

4. Når grønnsakene er ferdig stekt (25-40 minutter) blander du inn peanøttsausen. Serveres helst med det samme, men restene smaker godt dagen etter også.

Håper det smaker!

PRØV GJERNE: Gresk fetasalat med lune grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: