Gresk fetasalat med lune grønnsaker

Gresk fetasalat med lune grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 15.07.16 00:00
Karbohydrater totalt: ca 12 gram

Gresk fetasalat er perfekt lett middag i seg selv, eller som tilbehør til annen mat.

Gratis mySugr

Smaken av Middelhavet gjør at sommeren kommer litt nærmere. Se for deg en gresk taverna med lykter, gatemusikanter og lystig stemning. Hvorfor ikke gjøre ditt beste med å gjenskape den, ihvertfall smaken av den!

Lune grønnsaker gjør salaten rik på smak og fin konsistens. Kombinasjonen av fetaost og varme grønnsaker er nydelig på smak, samtidig som det gjør salaten mettede og proteinrik. Hvite faste oster har et lavt karbohydratinnhold, og er derfor et godt valg for blodsukkeret, samtidig som det er en fin proteinkilde.

Dette trenger du:

1 porsjon

  • 3 never frisk ruccola
  • 1/3 squash, i skiver
  • 1/2 paprika
  • 1/2 avocado
  • 50 g fast fetaost
  • pesto
  • olivenolje
  • salt & pepper

Slik gjør du:

Skjær squashen i skiver på ca 1/2 cm. Del paprikaen i middels store biter.

Dersom du skal bake grønnsakene i ovnen kan du legge de i en ildfast form og ringle over olivenolje, salt og pepper. Steketid her vil ligge på 15-20 minutter på 180-200 grader. Bruk gjerne grillelementet mot slutten. Steketid og måte kan du variere etter egen preferanse.

Del avocado i biter. Fordel ruccola, avocado og ovnsbakte grønnsaker på tallerken/fat. Smuldre over fetaosten og topp med litt pesto, salt og pepper.

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

PRØV GJERNE: Woksalat med laks og peanøttsaus

0/5 (0 Reviews)
Del: