Woksalat med laks og peanøttsaus

Woksalat med laks og peanøttsaus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 13 gram per porsjon
Hvorav fiber: 10 gram

Prøv en ny vri på laksemiddagen med en deilig woksalat.

Laks er både sunt og godt, men det kan fort bli kjedelig å spise den på samme måte hver eneste gang. Så hvorfor ikke prøve noe nytt?

Mye takket være peanøttsausen har denne woksalaten spennende smaker, og er perfekt som lett lunsj eller middag. Tilsett gjerne andre grønnsaker om du ønsker det – her passer det med både stekt paprika, løk, sopp, vårløk og squash.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv

Ingredienser

1 porsjon 

woksalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 stor gulrot
¼ brokkoli
1 laksefilet (100-125 g)
olje til steking

1 ss peanøttsmør
1 ts soyasaus eller tamari
1 ts sriracha (chillisaus)
3-4 ss kokende vann

en god neve fersk spinat
¼ avocado
fersk koriander
1 ts sesamfrø

PRØV OGSÅ: En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat

Fremgangsmåte

1. Del gulrot i tynne strimler og brokkoli i buketter

2. Skjær laksefileten i terninger, ca 6 stk

3. Vend sammen peanøttsmør, soyasaus, chillisaus og vann. Juster eventuelt med mer vann

4. Stek grønnsakene i litt olje på høy varme i en stekepanne i cirka 3 minutter

5. Tilsett laksen i terninger og stek videre et par minutter, til laksen er gjennomstekt

6. Ha stekepannen av varmen og vend inn spinat og peanøttdressingen

7. Server i en skål med avocado, sesamfrø og fersk koriander

PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

0/5 (0 Reviews)
Del: