En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat

En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: ca 70 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Enkel å lage og nydelige smaker – det er ikke uten grunn at pad thai er Thailands nasjonalrett.

Pad thai er typisk thailandsk «street food», men den har blitt minst like populær i vesten. Denne enkle nudelretten er perfekt rask og sunn hverdagsmat. Bruk gjerne det du har av grønnsaker.

PRØV  OGSÅ: Rød curry med scampi og grønnsaker

pad thai

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

TIPS!

  • Bruk fullkornsnudler eller sobanudler med bokhvete for et høyere fiberinnhold
  • Tilsett for eksempel gjerne squash, vårløk og brokkoli
  • Fersk koriander og chillisaus gjør seg godt som topping

PRØV  OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Ingredienser

1 person

2 stk gulrøtter
1 stk rød søtpaprika
en neve spinat
1 ss soyasaus
1 s rapsolje til steking

80 gram nudler
50 g edamamebønner
2 stk egg

Fremgangsmåte

1. Del gulrøtter og paprika i tynne staver. Stek på høy varme i rapsolje, eller annen olje etter ønske.

2. Rør inn soyasaus og spinat

3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Tin edamamebønnene i kokevannet. Ha nudler og edamamebønner over i stekepannen

4. Kakk begge eggene i pannen og rør raskt rundt til eggene har satt seg

PRØV  OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv

Del: