pad thai

En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: ca 70 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Enkel å lage og nydelige smaker – det er ikke uten grunn at pad thai er Thailands nasjonalrett.

Pad thai er typisk thailandsk «street food», men den har blitt minst like populær i vesten. Denne enkle nudelretten er perfekt rask og sunn hverdagsmat. Bruk gjerne det du har av grønnsaker.

PRØV  OGSÅ: Rød curry med scampi og grønnsaker

pad thai

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

TIPS!

  • Bruk fullkornsnudler eller sobanudler med bokhvete for et høyere fiberinnhold
  • Tilsett for eksempel gjerne squash, vårløk og brokkoli
  • Fersk koriander og chillisaus gjør seg godt som topping

PRØV  OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine

Ingredienser

1 person

2 stk gulrøtter
1 stk rød søtpaprika
en neve spinat
1 ss soyasaus
1 s rapsolje til steking

80 gram nudler
50 g edamamebønner
2 stk egg

Fremgangsmåte

1. Del gulrøtter og paprika i tynne staver. Stek på høy varme i rapsolje, eller annen olje etter ønske.

2. Rør inn soyasaus og spinat

3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Tin edamamebønnene i kokevannet. Ha nudler og edamamebønner over i stekepannen

4. Kakk begge eggene i pannen og rør raskt rundt til eggene har satt seg

PRØV  OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv

Del: