Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon
Uten ris: ca 32 gram, hvorav fiber: ca 16 gram/
Med en porsjon fullkornsris: ca 50 gram

Ingenting er bedre enn middag som lager seg selv. Og nettopp det gjør middag i ildfast form – sleng formen i ovnen mens du tar oppvasken og vips så er maten klar. Perfekt på travle dager, og alltid smakfullt!

Server retten alene slik den er, eller akkompagnert av hva enn du ønsker av tilbehør.

Ønsker du et måltid med færre karbohydrater kan du fint droppe risen, og kun servere retten som en thai-gryte. Det går også fint an å bytte ut både kikerter og grønne erter med mer brokkoli, sopp og paprika for en rett med mindre karbohydrat, hvis du ønsker det.

LES OGSÅ: Vanskelig å beregne riktig insulindose til måltider?

Ingredienser

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Oppskrift beregnet på 2 personer

½ søtpotet
½ brokkoli med stilk
15 små sjampinjong
1 rød paprika
100 g grønne erter
100 g kikerter

2 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss gul/rød thai-karripasta
2 ss soyasaus
pepper

Valgfritt: ris til servering, feks fullkornsris (jeg brukte sort ris)

LES OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Fremgangsmåte

  1. Del alle grønnsakene i små biter og ha dem i en ildfast form.
  2. Vend sammen kokosmelk, karripasta og soyasaus, og hell over formen. Vend grønnsakene godt inn i kokosmelkblandingen.
  3. Bak i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter, til grønnsakene er myke. Server med ønsket tilbehør.
Del: