Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca. 12 gram per porsjon (hvorav ca. 5.5 gram fiber)

Det er enkelt å lage vellykket omelett når den bakes i ovnen, så lenge du har en egnet form.

Det fine er at du kan fylle omeletten stappfull med masse deilige grønnsaker, og det er mindre risiko for å svi den under.

Du må gjerne fire- eller seksdoble oppskriften, og bruke en alminnelig paiform. Jeg brukte en liten porsjonsform.

Kle formen med bakeark, så er den enkel å få ut. Bruk selvfølgelig gjerne andre grønnsaker, her blir det meste godt!

LES OGSÅ: Fem matvarer jeg alltid har i fryseren

Ingredienser:

1 porsjon

  • 10 cm. purre (evt ½ løk)
  • ½ rød paprika
  • en neve spinat
  • 4-5 buketter brokkoli
  • en liten neve revet ost
  • 2 egg
  • en skvett melk eller vann
  • 1 ts provencekrydder
  • pepper
  • parmesan til toppen (kan fint droppes)
  • olje til steking

PRØV OGSÅ:

Fremgangsmåte:

Stek finhakket purre og paprika i biter mykt i litt olje.

Ha i spinaten og la den så vidt falle sammen. Kle en liten ildfast form med bakepapir.

Ha de stekte grønnsakene i formen, sammen med revet ost.

Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over grønnsakene. Topp med parmesan, og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Steketiden avhenger av størrelsen på formen, så sjekk at omeletten er gyllen på toppen og fast inni. Server med for eksempel med avokado og en frisk salat.

Smaker like godt kald, så dette er også perfekt nistemat.

PRØV GJERNE: Omelettmuffins med erter og fetaost

0/5 (0 Reviews)
Del: