Spicy quinoagryte med grønnsaker

Spicy quinoagryte med grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.09.15 | Sist redigert: 03.03.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 80 gram per porsjon
Kalorier: 450 kcal per porsjon

Denne lune og spicy quinoagryta er perfekt når du trenger noe raskt, enkelt og næringsrikt å varme deg på.

Selv om denne quinoagryta inneholder en del karbohydrater, så er mye av dette fiber. Karbohydratene kommer nemlig utelukkende fra grønnsaker, bønner og quinoa, hvilket gir mye komplekse karbohydrater med lav glykemisk indeks. Det gjør det lettere å holde en jevn blodsukkerstigning.

Annonse

Gryta er rask og slenge sammen, og det er perfekt restemat, for her kan du igrunn bruke det du har av linser, bønner og grønnsaker. Du kan også droppe quinoa og heller byttes det ut med linser eller noe lignende. Bruk det du har. For øvrig er det lurt å tenke på å inkludere en god proteinkilde (som quinoa, linser osv), da det bidrar til bedre metthetsfølelse og en mer kontrollert blodsukkerregulering.

Hvis du vil unngå grønnsaker som søtpotet, grunnet et relativt høyt karbo-innhold, kan du fint bare bruke mer gulrot, eller tilsette for eksempel aubergine og squash i stedet. Perfekt rask, sunn, billig og næringsrik hverdagsmat!

PRØV OGSÅ: Spicy tomatpanne med bønner

Ingredienser

2 porsjoner

Annonse

2 fedd hvitløk
1/2 chilli
en tommelfingerstor ingefærbit
1 rødløk
1 ts spiskummin
1 ts karri
1 ts paprikapulver
1 krm kanel
1/3 blomkål
1/2 – 1 søtpotet (avhengig av størrelse)
1-2 gulrøtter (avhengig av størrelse)
1 boks hakkede tomater
1 boks hvite bønner (ca 270 g)
ca 1/2 dl ferdig kokt quinoa
1,5 dl grønnsaksbuljong
olivenolje
fetaost
fersk persille/koriander

Spicy quinoagryte

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Asiatisk bowl med crispy grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Finhakk hvitløk, chilli, ingefær og rødløk, og stek det i olje og krydder i bunnen av en gryte. Tilsett hakket gulrot og blomkål, og kok opp i grønnsaksbuljong.

2. Jeg kokte biter av søtpotet og quinoaen for seg selv, for å korte ned på koketiden totalt. Quinoaen skal koke relativt lenge, så det lønner seg å bruke ferdig kokt quinoa og vende den inn i gryta. Kok bitene av søtpotet møre i en egen kjele.

3. Tilsett hakket tomat, kokt søtpotet, bønner og quinoa i gryta, og la det stå og puttre på lav varme noen minutter. Gryta kan fint stå en stund så smakene får satt seg skikkelig, og er nesten enda bedre dagen etterpå. Så her kan du gjerne lage mye og oppbevare rester i kjøleskapet noen dager.

4. Server gjerne med litt fersk fetaost og finhekkede friske urter. Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa

Beste hilsener fra,
Hanna Fjeldheim Dale 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: