Brokkolibowl med quinoa

Brokkolibowl med quinoa

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca 26 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Middager i dype boller er en favoritt – de kan fylles med litt av hvert og varieres i det uendelige.

Denne gangen har jeg laget en brokkolibowl med friske grønnsaker, smakfull sopp og mettende quinoa.

Dette er en rett som er perfekt hverdagsmat; den er både næringsrik og smakfull og gjør seg like godt til lunsj som til middag.

Dersom du ønsker å gjøre måltidet mer mettende kan du tilsette en ekstra kilde til protein eller fett. For eksempel kan du servere det med fisk, eller toppe bollen med litt avocado og/eller hummus.

PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa

Ingredienser

1 porsjon 

brokkolibowl - en hverdagsmiddag full av friske smaker

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

0,4 dl tørr quinoa
en god neve fersk spinat
1 gulrot
1/3 squash
1/2 ss olivenolje
saften fra en skive sitron

½ brokkoli
2 store sjampinjong
1 ss sesamfrø

PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter

Fremgangsmåte

1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann

2. Finhakk spinat, og riv gulrot og squash på et rivjern

3. Vend sammen quinoa, spinat, revet gulrot og squash med ½ ss olivenolje og en skvis sitron

4. Rist sesamfrø i tørr panne til de er gylne

5. Del soppen i mindre biter og stek i varm, tørr panne til den er gyllen. Krydre med salt og pepper underveis

6. Del brokkoli i små buketter og stek i litt olje i pannen til slutt, bare til den er så vidt gyllen og fortsatt crispy

7. Ha brokkoli og sopp i en bolle med quinoa-blandingen, og topp med ristede sesamfrø

PRØV OGSÅ: Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: