Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Grillet portobellosopp med fetaost og stekte tomater

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 6 gram per porsjon

Det er lov til å spise grillmat selv om det er vinter – hvorfor ikke prøve grillet portobellosopp?

Dette er en enkel, smakfull og næringsrik vegetarmiddag, som du gjerne kan servere sammen med en frisk, grønn salat. Grillet portobellosopp kan også gjøre seg godt som et tilbehør til annen mat.

Portobellosopp egner seg spesielt godt på grillen, eller i en grillstekepanne, så bruk gjerne det om du har. Hvis ikke fungerer også stekeovnen utmerket til å lage denne retten.

PRØV OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Ingredienser

grillet portobellosopp

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 porsjoner

2 stk portobellosopp
100 g fast fetaost i blokk
En god neve finhakket koriander
1 ss olivenolje
pepper
200 g cherrytomater

PRØV OGSÅ: Beter og quinoasalat med blåmuggost

Fremgangsmåte

1. Stek portobellosoppen i en tørr stekepanne eller på grillen til den er gyllen.

2. Ta soppen ut av pannen/grillen og fyll med fetaost og hakket koriander. Krydre etter smak.

3. Ringle over litt olivenolje og grill videre til osten begynner å smelte. Eller du kan gi soppen cirka 5 minutter i ovnen på 230 grader med grillelement.

4. Stek eller grill tomater i varm panne, eller ha dem i ovnen sammen med soppen.

PRØV OGSÅ: Tapasspyd med grønnsaker og chevre

Nyhetsbrev
Del: