Tapasspyd med grønnsaker og chevre

Tapasspyd med grønnsaker og chevre

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per spyd: ca 10 gram
Hvorav fiber: 3 gram

Tapasspyd med grønnsaker og chévre er en fargerik tapasrett som passer perfekt som småsnacks, som del av et tapasbord, eller som tilbehør til annen mat.

Accu-Chek Guide

Små tapasretter er alltid praktisk når du skal invitere venner på besøk, eller hvis du bare ønsker noe lett og deilig å knaske på til kvelds.

Disse spydene kan serveres alene slik de er, er som en del av et større tapasmåltid.

PRØV OGSÅ: Nydelige scampi med karrimarinade

Ingredienser

Oppskrift beregnet til 12 spyd

2 stk søtpotet
2 stk beter, jeg brukte gul + rosa
1 squash
1 ss olivenolje
200 g chévre
12 stk cherrytomater
12 stk grillspyd (evt 6 stk som du deler i to)

Accu-Chek Mobile - Boots

TIPS!

Hvis du ikke er så glad i chévre kan du gjerne bytte den ut med en annen ost. Både skiver av blåmuggost eller en vanlig gauda og Jarlsberg egner seg godt her!

PRØV OGSÅ: Uimotståelig auberginedip med yoghurt

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet, beter og squash i passe tykke skiver. Jeg laget bete-skivene relativt mye tynnere enn søtpoteten. Søtpotet og squash ca 1,5 cm, beter ca 0,5 cm.

2. Fordel grønnsaksskivene på en bakeplate, ringle over litt olivenolje og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 min, til grønnsakene er myke.

3. Skjær chévre i skiver på ca 1 cm.

4. Sett sammen små tårn av grønnsakskivene, topp med ost og en liten tomat, og stikk et spyd igjennom hele tårnet.

PRØV OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

0/5 (0 Reviews)
Del: