Tapasspyd med grønnsaker og chevre

tapasspyd med grønnsaker og chevre
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per spyd: ca 10 gram
Hvorav fiber: 3 gram

Tapasspyd med grønnsaker og chévre er en fargerik tapasrett som passer perfekt som småsnacks, som del av et tapasbord, eller som tilbehør til annen mat.

Små tapasretter er alltid praktisk når du skal invitere venner på besøk, eller hvis du bare ønsker noe lett og deilig å knaske på til kvelds.

Disse spydene kan serveres alene slik de er, er som en del av et større tapasmåltid.

PRØV OGSÅ: Nydelige scampi med karrimarinade

Ingredienser

Oppskrift beregnet til 12 spyd

2 stk søtpotet
2 stk beter, jeg brukte gul + rosa
1 squash
1 ss olivenolje
200 g chévre
12 stk cherrytomater
12 stk grillspyd (evt 6 stk som du deler i to)

TIPS!

Hvis du ikke er så glad i chévre kan du gjerne bytte den ut med en annen ost. Både skiver av blåmuggost eller en vanlig gauda og Jarlsberg egner seg godt her!

PRØV OGSÅ: Uimotståelig auberginedip med yoghurt

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet, beter og squash i passe tykke skiver. Jeg laget bete-skivene relativt mye tynnere enn søtpoteten. Søtpotet og squash ca 1,5 cm, beter ca 0,5 cm.

2. Fordel grønnsaksskivene på en bakeplate, ringle over litt olivenolje og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 min, til grønnsakene er myke.

3. Skjær chévre i skiver på ca 1 cm.

4. Sett sammen små tårn av grønnsakskivene, topp med ost og en liten tomat, og stikk et spyd igjennom hele tårnet.

PRØV OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Del: