Uimotståelig auberginedipp med yoghurt

Uimotståelig auberginedipp med yoghurt

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 01.09.17 | Sist redigert: 10.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Aubergine inneholder 2,5 gram karbohydrater per 100 gram. Dippen nedenfor inneholder derfor ca 10 gram totalt.
PS! Mengde karbohydrater varierer i forhold til hva slags naturellyogurt/kesam/kefir du bruker. De jeg bruker inneholder stort sett maks 3 gram karbohydrater per 100 gram. 

I sommer var jeg i Tyrkia for første gang. Matnerd som jeg er, var jeg veldig spent på det tyrkiske kjøkkenet. Og jaggu kom jeg ikke hjem med en favoritt i sekken, nemlig auberginedipp med yoghurt!

Annonse

Etter jeg kom hjem har jeg prøvd å lage aubergindippen som jeg fikk servert i Tyrkia. Jeg synes jeg har fått den ganske lik og har spist den flere ganger i uka etter jeg kom hjem. Den passer som dipp sammen med grønnsaker til forrett eller kos, eller som tilbehør til stekt kjøtt og grønnsaker. Den passer sikkert til fisk også, men det har jeg foreløpig ikke prøvd.

Auberginen skal egentlig grilles for å få den riktige røyksmaken. Har du grill, kan du tilberede den der. Hvis ikke kan du bake dem i ovnen, eller bruke grillelement i ovn hvis du har det. Det har jeg brukt.

Prøv også: Grillede squash og aubergine med halloumi ost

Dette trenger du:

Til en porsjon trenger du følgende:
2 middels stor auberginer
3 fedd hvitløk
1 dl naturell yoghurt, eller blanding av naturell yoghurt, kefir, kesam eller rømme. Ta det du har i kjøleskapet
Salt
Pepper

PS: Du må gjerne doble eller tripple oppskriften, for dette går unna!

Annonse

Prøv også: Marrokansk  tomatgryte med kikerter

Slik gjør du:

Grill aubergine på grill eller bak i ovn. Jeg hadde den 40 minutter på 220 grader med grillelement. Snudde på den halvveis. Husk å prikke den med gaffel før grilling. Den skal falle sammen og bli slapp, da er den ferdig. La den avkjøle før du tar av skallet. Legg auberginen i et dørslag over en skål slik at mye av vesken blir skviset ned i skålen. Bruk gjerne en gaffel.

Bland så auberginekjøttet sammen med tre fedd hakket hvitløk og yoghurten. Rør godt og tilsett salt og pepper. Jeg bruker smakstilsatt salt med hvitløk eller parmesan, men dette er ikke nødvendig for god smak. Noen bruker også litt olje og sitron i denne dippen, men jeg synes ikke den trenger det. Men smak deg gjerne frem til hva du liker best.
Den holder seg flere dager i kjøleskapet bare du oppbevarer den i en boks med lokk.

Les også: Dette har jeg med i bagen når jeg reiser

Velbekomme!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: