Beter og quinoasalat med blåmuggost

Beter og quinoasalat med blåmuggost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca 41 gram
Hvorav fiber: ca 10 gram

Denne lune salaten er perfekt til både lunsj og middag, og egner seg godt som tilbehør til julelunsjen.

Gratis mySugr

Beter er en norsk delikatesse, så hvorfor ikke innlemme det i julematen i år? Beter er rike på kostfiber og B-vitaminet folat, og rødbeter har i tillegg et høyt innhold av antioksidanter.

Dette er en rotgrønnsak som finnes i flere farger: røde, gule, hvite og polkafargede, og sørger derfor for en fargerik og fristende tallerken. I denne oppskriften har jeg brukt polkabeter og gule beter, men du kan fint bruke rødbeter om ønskelig.

PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen

Ingredienser

Beter og quinoasalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 personer

to gode never fersk spinat
1 dl quinoa (tørr)
2 stk gulrøtter
1 gul bete
1 polkabete
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 ts provencekrydder

Accu-Chek Guide

ca 60 g blåmuggost
2 ss gresskarkjerner

Dressing:
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 krm pepper
revet skall av ½ sitron

PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann

2. Del gulrot i mellomstore biter (behøver ikke skrelles), og skrell betene og del i båter.

3. Ha grønnsakene i en ildfast form eller på en bakeplate, og ringle over olivenolje, salt, pepper og provencekrydder. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er myke

4. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen

5. Finhakk spinat og vend sammen spinat og kokt quinoa. Ha på to tallerkener, eller alt i på et større fat

6. Ha ovnsbakte rotgrønnsaker over spinat- og quinoablandingen

7. Rist frø i tørr stekepanne til de popper, og topp salaten med rista frø og biter av blåmuggost. Ringle over dressingen og server.

PRØV OGSÅ: Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Kilder: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no.

0/5 (0 Reviews)
Del: