Beter og quinoasalat med blåmuggost

Beter og quinoasalat med blåmuggost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 06.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca 41 gram
Hvorav fiber: ca 10 gram

Denne lune salaten er perfekt til både lunsj og middag, og egner seg godt som tilbehør til julelunsjen.

Annonse

Beter er en norsk delikatesse, så hvorfor ikke innlemme det i julematen i år? Beter er rike på kostfiber og B-vitaminet folat, og rødbeter har i tillegg et høyt innhold av antioksidanter.

Dette er en rotgrønnsak som finnes i flere farger: røde, gule, hvite og polkafargede, og sørger derfor for en fargerik og fristende tallerken. I denne oppskriften har jeg brukt polkabeter og gule beter, men du kan fint bruke rødbeter om ønskelig.

PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen

Ingredienser

Beter og quinoasalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 personer

to gode never fersk spinat
1 dl quinoa (tørr)
2 stk gulrøtter
1 gul bete
1 polkabete
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 ts provencekrydder

Annonse

ca 60 g blåmuggost
2 ss gresskarkjerner

Dressing:
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 krm pepper
revet skall av ½ sitron

PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann

2. Del gulrot i mellomstore biter (behøver ikke skrelles), og skrell betene og del i båter.

3. Ha grønnsakene i en ildfast form eller på en bakeplate, og ringle over olivenolje, salt, pepper og provencekrydder. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er myke

4. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen

5. Finhakk spinat og vend sammen spinat og kokt quinoa. Ha på to tallerkener, eller alt i på et større fat

6. Ha ovnsbakte rotgrønnsaker over spinat- og quinoablandingen

7. Rist frø i tørr stekepanne til de popper, og topp salaten med rista frø og biter av blåmuggost. Ringle over dressingen og server.

PRØV OGSÅ: Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Kilder: Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: