Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.11.15 21:32
Karbohydrater per porsjon: 30 g

Denne lune grønnkålsalaten er en skikkelig smaksbombe, og er perfekt tilbehør i julen.

Med en smak av jul, passer den utmerket ved siden av annet juletilbehør som et vegetarisk alternativ, eller som et tilskudd til juletapasen.

Accu-Chek Guide

Fargene burde gjøre alle og enhver glade. Både rosenkål, grønnkål og rødbete er ingredienser jeg synes gjør seg ekstra godt nå i julen. I denne salaten fikk de tilbehør av søtpotet, stekt sjampinjong, samt linser og quinoa. Resultatet ble en skikkelig fargeglad, smaksrik og anvendelig salat. Rik på alt som er bra for deg!

PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat – Et lettere tilbehør til julematen

Smak av jul med lun grønnkålsalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Ingredienser

Oppskriften gir nok tilbehør til 4 porsjoner

1 dl quinoa
1 boks brune linser
400 g rosenkål
2 rødebeter
1 stor søtpotet
200 g grønnkål
200 g sjampinjong
2 fedd hvitløk
olivenolje
1 krm chilliflak/1/2 chilli
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul

Accu-Chek Mobile - Boots
Smak av jul med lun grønnkålsalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Fremgangsmåte

1. Skrell rødbeter, og del dem og søtpoteten i små terninger. Dette bakes i ovnen med olivenolje, salt og pepper, 220 grader i ca. 20 minutter.

2. Kok opp rosenkålen. Finhakk hvitløk og grønnkålen, og rens soppen.

3. Stek sopp, hvitløk og chili brunt med olivenolje i en panne. Smaksett med pepper. Tilsett tilslutt finhakket grønnkål, så den faller lett sammen.

3. Vend sammen kokt quinoa, linser, grønnkålblanding, rosenkål og ovnsbakte rotgrønnsaker i en salatbolle.

PRØV OGSÅ: Sunt tilbehør til julematen

 

0/5 (0 Reviews)
Del: