Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Smak av jul: Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
KH per porsjon (tilbehør til seks personer) = 30 g

Denne salaten er en skikkelig smaksbombe, og er perfekt tilbehør i julen. Den passer utmerket ved siden av annet juletilbehør som et vegetarisk alternativ, eller som et tilskudd til juletapasen. Fargene burde gjøre alle og enhver glade. Både rosenkål, grønnkål og rødbete er ingredienser jeg synes gjør seg ekstra godt nå i julen. I denne salaten fikk de tilbehør av søtpotet, stekt sjampinjong, samt linser og quinoa. Resultatet ble en skikkelig fargeglad, smaksrik og anvendelig salat. Rik på alt som er bra for deg!

Lun grønnkålsalat med sopp, rødebete og rosenkål

Tilbehør til 4

  • 1 dl quinoa
  • 1 boks brune linser
  • 400 g rosenkål
  • 2 rødebeter
  • 1 stor søtpotet
  • 200 g grønnkål
  • 200 g sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • 1 krm chilliflak / 1/2 chilli
  • salt + pepper
julesalat3

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Fremgangsmåte

Skrell rødbeter, og del de og søtpotet i små terninger. Dette bakes i ovnen med olivenolje, salt og pepper, 220 grader i ca. 20 minutter. Kok opp rosenkålen. Finhakk hvitløk og grønnkålen, og rens soppen. Stek sopp, hvitløk og chili brunt med olivenolje i en panne. Smaksett med pepper. Tilsett tilslutt finhakket grønnkål, så den faller lett sammen. Vend sammen kokt quinoa, linser, grønnkålblanding, rosenkål og ovnsbakte rotgrønnsaker i en salatbolle.

julesalat4

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

 

0/5 (0 Reviews)
Del: