Bak deilige havrekjeks til jul

kaffe, havrekjeks klementiner og persimon
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per kjeks: 15 g, 

karbohydrater per 100 g: 50 g, hvorav fiber: 5 g

Disse havrekjeksene er et fint hverdagsalternativ til all den søte julebaksten.

Jula byr på nok av søtsaker og fristelser, og det er ikke lett avstå fra alt. Men hvis du baker selv kan du sørge for at julekjeksen er av det litt sunnere slaget.

Disse er rike på fiber og inneholder mindre mel og sukker enn vanlige kjeks.

Kjeksene er søtet med banan, så de inneholder naturligvis litt sukker og bør spises med måte. Men de er snillere med blodsukkeret enn mye av den tradisjonelle, supersøte baksten.

LES OGSÅ: Kos med blodsukkervennlig julegodt

Ingredienser

10 stk kjeks

2 modne bananer
4 dl havregryn
1 ss smør, smeltet
1/2 dl linfrø
1 klype salt
1 liten ts bakepulver
1 ts pepperkakekrydder (kanel, ingefær, kardemomme, allehånde, nellik)
En neve hakkede valnøtter

En liten neve gojibær/rosiner/annen tørket frukt eller bær etter ønske.

LES OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat

havrekjeks med gojibær julebakst

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Mos bananene med en gaffel.
2. Jeg anbefaler å la gojibærene ligge i kokende vann et par minutter før du har dem i røra hvis du bruker gojibær, da blir de mykere og smaker bedre.
3. Vend resten av ingrediensene sammen med most banan, og form 10 kjeks på en bakeplate.
4. Steke kjeksene på 180 grader i ca 20 minutter.

TIPS!
Tilsett gjerne diverse hakkede nøtter etter ønske. Kjeksene blir supergode med for eksempel hakkede mandler eller valnøtter.

LES OGSÅ: Sunt julegodt for deg med diabetes

Del: