Grønn hummussalat

Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 15 gram

Grønn hummussalat er perfekt som en rask hverdagsmiddag – næringsrik og full av gode smaker.

Hummus fungerer utmerket både som pålegg og proteinrikt tilbehør til all slags middag og salat. Derfor kan du gjerne lage mye hummus når du først er i gang.

PRØV OGSÅ: Jordbærsalat med linsehummus 

Ingredienser

Grønn hummussalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Grønn hummus
4 porsjoner

1 boks hermetiske kikerter
1 boks hermetiske store hvite bønner
En god neve grønnkål eller spinat
1 ts spisskumen
1 ts paprikapulver
1 ts karri
½ ts pepper
1 krm salt
Saften fra ½ sitron
4 ss olivenolje

Salat
1 porsjon

1 hode hjertesalat
2 stk gulrøtter
1 stk paprika
¼ squash
1 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
salt + pepper
en neve mandler
1 ss gresskarfrø

PRØV OGSÅ: Fløyelsmyk karrihummus

Fremgangsmåte

1. Skyll kikerter og hvite bønner godt, og ha alle ingrediensene til hummusen i en foodprosessor. Kjør til du har en jevn puré. Smak til med mer krydder og juster evt konsistensen med litt vann hvis den er for tykk.

2. Del gulrøtter i staver og paprika og squash i biter. Ringle over olivenolje og krydder, og grill i ovnen på 230 grader i ca 10-15 minutter.

3. Rist frø og nøtter i tørr stekepanne til det er gyllent.

4. Finhakk hjertesalat og ha på en tallerken. Topp med ovnsbakte grønnsaker og rista frø. Server med en god dæsh hummus.

PRØV OGSÅ: Aubergineruller med ricotta & cottage cheese

Nyhetsbrev
Del: