Jordbærsalat med linsehummus

Jordbærsalat med linsehummus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 23.08.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 34 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

En sommerlig, fargerik og smakfull jordbærsalat, fylt med alt som er bra for deg!

Annonse

De fleste spiser kanskje jordbær til dessert, men visste du at jordbær faktisk gjør seg svært godt i en salat? Det gjør måltidet ekstra friskt og lett, perfekt for varme sommerdager.

LES OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Ingredienser

Linsehummus: 2 porsjoner 

jordbærsalat med linsehummus

Foto: Hanna Dale.

2 bokser hermetiske linser (ca 300 g)
2 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper
saften fra ½ sitron

Jordbærsalat: 1 porsjon

Annonse

1 hode hjertesalat
2 stk gulrøtter, revet
10 stk cherrytomater
10 stk jordbær
1 ss gresskarkjerner

LES OGSÅ: Sprø linsecrunch

Fremgangsmåte

1. Skyll linsene godt å ha dem i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene. Kjør jevnt og smak til med krydder.

2. Finhakk salat og riv gulrøttene. Del tomater i to og jordbær i skiver. Fordel alt på en tallerken.

3. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de popper, og ha over salaten.

4. Server med en god dæsh linsehummus.

LES OGSÅ: Sommersalat med jordbær og feta

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: