Jordbærsalat med linsehummus

Jordbærsalat med linsehummus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 34 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

En sommerlig, fargerik og smakfull jordbærsalat, fylt med alt som er bra for deg!

Accu-Chek Mobile - Boots

De fleste spiser kanskje jordbær til dessert, men visste du at jordbær faktisk gjør seg svært godt i en salat? Det gjør måltidet ekstra friskt og lett, perfekt for varme sommerdager.

LES OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Ingredienser

Linsehummus: 2 porsjoner 

jordbærsalat med linsehummus

Foto: Hanna Dale.

2 bokser hermetiske linser (ca 300 g)
2 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper
saften fra ½ sitron

Jordbærsalat: 1 porsjon

Accu-Fine vitusapotek

1 hode hjertesalat
2 stk gulrøtter, revet
10 stk cherrytomater
10 stk jordbær
1 ss gresskarkjerner

LES OGSÅ: Sprø linsecrunch

Fremgangsmåte

1. Skyll linsene godt å ha dem i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene. Kjør jevnt og smak til med krydder.

2. Finhakk salat og riv gulrøttene. Del tomater i to og jordbær i skiver. Fordel alt på en tallerken.

3. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de popper, og ha over salaten.

4. Server med en god dæsh linsehummus.

LES OGSÅ: Sommersalat med jordbær og feta

CGM
0/5 (0 Reviews)
Del: