jordbærsalat med linsehummus

Jordbærsalat med linsehummus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 34 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

En sommerlig, fargerik og smakfull jordbærsalat, fylt med alt som er bra for deg!

De fleste spiser kanskje jordbær til dessert, men visste du at jordbær faktisk gjør seg svært godt i en salat? Det gjør måltidet ekstra friskt og lett, perfekt for varme sommerdager.

LES OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple

Ingredienser

Linsehummus: 2 porsjoner 

jordbærsalat med linsehummus

Foto: Hanna Dale.

2 bokser hermetiske linser (ca 300 g)
2 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper
saften fra ½ sitron

Jordbærsalat: 1 porsjon

1 hode hjertesalat
2 stk gulrøtter, revet
10 stk cherrytomater
10 stk jordbær
1 ss gresskarkjerner

LES OGSÅ: Sprø linsecrunch

Fremgangsmåte

1. Skyll linsene godt å ha dem i en foodprosessor sammen med de andre ingrediensene. Kjør jevnt og smak til med krydder.

2. Finhakk salat og riv gulrøttene. Del tomater i to og jordbær i skiver. Fordel alt på en tallerken.

3. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de popper, og ha over salaten.

4. Server med en god dæsh linsehummus.

LES OGSÅ: Sommersalat med jordbær og feta

Del: