Sommersalat med jordbær & feta

Sommersalat med jordbær & feta

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 29.06.16 | Sist redigert: 12.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 20 g per porsjon (hele oppskriften: ca 80 g kh)

Dette er en deilig sommersalat med jordbær og feta, som passer perfekt som tilbehør til grillmaten, eller for eksempel til ovnsbakt laks.

Friske salater er fine å variere med forskjellig frukt og grønt avhengig av sesong. Du kan for eksempel fint bruke bringebær i stedet for jordbær her, eller bytte ut bønner med linser.

Annonse

LES OGSÅ: Tapasspyd med grønnsaker og chevre

Ingredienser

sommersalat med jordbær
Foto: Hanna Dale

4 porsjoner

et par never blandet salat
200 g grønne bønner
en boks hvite bønner (ca 200 g)
10 jordbær
1 avocado
10 reddiker
1 nektarin
15 hakkede valnøtter
100 g naturell fetaost

Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss balsamico
salt + pepper

Fremgangsmåte

Gi de grønne bønnene et raskt oppkok. Del opp frukt og grønt i passe store biter, og vend sammen alle salatingrediensene i en bolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og topp salaten med dressing, hakkede valnøtter og fetaost.

Annonse

Nyt smaken av sommer!

LES OGSÅ: Salat med eggerøre, fullkornsris og fetaost

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: