Sommersalat med jordbær & feta

Sommersalat med jordbær & feta

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 20 g per porsjon (hele oppskriften: ca 80 g kh)

Dette er en deilig sommersalat med jordbær og feta, som passer perfekt som tilbehør til grillmaten, eller for eksempel til ovnsbakt laks.

Accu-Chek Guide

Friske salater er fine å variere ut i fra frukt og grønt i sesong. Du kan for eksempel fint bruke bringebær i stedet for jordbær her, eller bytte ut bønner med linser.

LES OGSÅ: Tapasspyd med grønnsaker og chevre

Ingredienser

sommersalat med jordbær

Foto: Hanna Dale

4 porsjoner

  • et par never blandet salat
  • 200 g grønne bønner
  • en boks hvite bønner (ca 200 g)
  • 10 jordbær
  • 1 avocado
  • 10 reddiker
  • 1 nektarin
  • 15 hakkede valnøtter
  • 100 g naturell fetaost

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • salt + pepper

Fremgangsmåte

Gi de grønne bønnene et raskt oppkok. Del opp frukt og grønt i passe store biter, og vend sammen alle salatingrediensene i en bolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og topp salaten med dressing, hakkede valnøtter og fetaost.

Nyt smaken av sommer!

LES OGSÅ: Salat med eggerøre, fullkornsris og fetaost

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: