
Foto: Hanna Dale
Sommersalat med jordbær & feta
Publisert første gang: 29.06.16 00:01
Karbohydrater: 20 g per porsjon (hele oppskriften: ca 80 g kh)
Dette er en deilig sommersalat med jordbær og feta, som passer perfekt som tilbehør til grillmaten, eller for eksempel til ovnsbakt laks.
Friske salater er fine å variere ut i fra frukt og grønt i sesong. Du kan for eksempel fint bruke bringebær i stedet for jordbær her, eller bytte ut bønner med linser.
LES OGSÅ: Tapasspyd med grønnsaker og chevre
Ingredienser

Foto: Hanna Dale
4 porsjoner
- et par never blandet salat
- 200 g grønne bønner
- en boks hvite bønner (ca 200 g)
- 10 jordbær
- 1 avocado
- 10 reddiker
- 1 nektarin
- 15 hakkede valnøtter
- 100 g naturell fetaost
Dressing:
- 2 ss olivenolje
- 2 ss balsamico
- salt + pepper
Fremgangsmåte
Gi de grønne bønnene et raskt oppkok. Del opp frukt og grønt i passe store biter, og vend sammen alle salatingrediensene i en bolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og topp salaten med dressing, hakkede valnøtter og fetaost.
Nyt smaken av sommer!
LES OGSÅ: Salat med eggerøre, fullkornsris og fetaost