salat med eggerøre

Salat med eggerøre, fullkornsris & fetaost

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: ca 37 gram. Hvorav fiber: ca 6 gram
Karbohydrat per 100 g: 26 gram

En smart, næringsrik, mettende og skikkelig smakfull salat med eggerøre. Perfekt som lunsjmat!

En god lunsj kan være så mye mer enn bare en tørr brødskive med brunost. Salat er alltid et sunt og godt lunsjvalg, og kan enkelt forberedes i matboksen når du skal på farten. Tilsetter du eggerøre, fullkornsris og fetaost i salaten vil den også bli næringsrik og mettende.

TIPS! Ønsker du en salat med mindre karbohydrater kan du fint droppe risen. Tilsett da gjerne litt mer frø for å gjøre salaten mer mettende. Eller du kan tilsette en halv avocado.

LES OGSÅ: Lunsjtips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger

Salat i bolle med eggerøre

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

Oppskrift beregnet til 1 porsjon

5 cm purreløk
2 stk egg
en neve parmesan
olje til steking

½ dl fullkornsris

½ stk hjertesalat (eller annen salat etter ønske)
½ liten paprika
5 cm agurk
3 stk cherritomater
50 g fetaost
1 ss solsikkefrø
olivenolje
pepper

LES OGSÅ: Gresk fetasalat med lune grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Kok ris etter anvisning på pakken, eller bruk rester fra dagen før.
2. Stek purreløk i olje med litt pepper. Rør inn eggene og tilsett parmesan. Stek til ønsket konsistens på eggerøren.
3. Risk solsikkefrø i tørr stekepanne.
4. Fordel alle salatingrediensene i en bolle, topp med olivenolje og ristede frø.

LES OGSÅ: Ovnsbakt omelett med grønnsaker

Del: