Lunsjtips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: ca 24 gram (avhengig av type brød), hvorav fiber: ca 10 gram

Synes du det er vanskelig å finne gode lunsjalternativer? Velger du som regel brødskive eller knekkebrød? Innimellom kan det være fint med litt inspirasjon til nye kombinasjoner på kjøkkenet.

Fisk er slett ikke bare egnet som middagsmat. Mange av oss spiser litt for lite fisk, og ved å bli flinkere til å velge fisk også til lunsj, er det enklere å komme i mål med fiskeinntaket. (PS! Fet fisk er også en god kilde til den viktige D-vitaminen). Velger du grove fiskekaker (med mellom 80 og 90 prosent fisk), har du perfekt, proteinrikt og mettende pålegg som smaker nydelig på skiva!

Denne raske lunsjen slenger du sammen på 1-2-3, og den er perfekt å ha med seg i lunsjboksen.

LES OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Ingredienser

1 porsjon

En neve blandet salat (feks hjertesalat og spinat)
10 cm agurk
5 stk cherrytomater
1 ss solsikkekjerner, ristet
1 ts olivenolje
pepper

1 grov brødskive (velg 100% på brødskalaen)
Dijon-sennep
2 skiver gulost
1 stk grov fiskeburger
½ liten avocado
Basilikum til pynt (kan fint droppes)

LES OGSÅ: Sommersalat og scampi – perfekt til sommerfesten

Fremgangsmåte

  1. Finhakk salat og rist solsikkekjerner i varm panne.
  2. Del agurk og tomater i biter. Fordel salat, tomat og agurk på et fat og ringle over litt olivenolje, pepper og ristede solsikkekjerner.
  3. Smør sennep på skiven, ha på ost og topp med en grov fiskeburger
  4. Del avocado i tynne skiver og topp fiskeburgeren med en avocado-vifte

Vips så har du en smart lunsj på 1-2-3!

Del: