Sommersalat & scampi

Sommersalat & scampi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.06.17 13:18
Karbohydrat: 25 gram per porsjon, hvorav fiber: 12 gram

På varme dager er det godt med lette måltider, og da kan en frisk salat være et godt valg. Og ingenting er vel mer sommerlig enn en salat med skalldyr?

Accu-Chek Mobile - Boots

Denne retten er en fargerik og smakfull sommermiddag, perfekt til lunsj, kvelds, eller kanskje til sommerfesten.

LES OGSÅ: Sommerens favoritt; fylt paprika

INGREDIENSER

Oppskriften er beregnet til 2 porsjoner.

Salat:
3 gulrøtter
1 rød paprika
1 rødløk
3 never fersk spinat
3 never ruccola
100 g kikerter
en neve sorte oliven
2 store tomater
en neve fersk basilikum
olivenolje + salt og pepper

Slik gjør du: Vask gulrøttene, og del dem i stenger. Skjær løk og paprika i passe store biter. Legg grønnsakene på en plate, ringle over olivenolje, salt og pepper, og grill i ovnen i ca 10-15 min på 220 grader, til grønnsakene er møre.
Del opp tomatene, og vend alle ingrediensene sammen i en salatbolle. Vend til slutt inn de ovnsbakte grønnsakene, og topp med fersk basilikum.

LES OGSÅ: Nydelige scampi med karrimarinade

Scampi:
400 g scampi
3 fedd hvitløk
1/2 rød chili
en neve finhakket fersk koriander
3 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron
1 ts finrevet sitronskall

Slik gjør du: Finhakk hvitløk og chili, og vend så alle ingrediensene til marinaden sammen. Vend scampiene inn i marinaden i en bolle (med eller uten skall). Sett kjølig i minst 30 min, så smakene får satt seg skikkelig. Stekes i panne på middels varme i all marinaden.

Server salat sammen med stekte scampi.

Accu-Chek Mobile
3/5 (1 Review)
Del: