Sommerens favoritt: Fylt paprika!

Sommerens favoritt: Fylt paprika!

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Næringsinnhold per halve fylte paprika: Kcal: 150 KH: 12 g

Dette er sommermat på sitt beste. Den fylte paprikaen blir fyldig og smaksrik og er perfekt tilbehør til annen mat, eller som en lett, frisk og sommerlig middag alene.

Passer flott ved siden av grillmat, gjerne med litt tzatziki ved siden av. Paprikaen kan også evt pakkes i folie og slenges på grillen, så dette er en rett med mange muligheter. Masse god næring og lavt innhold av karbohydrater, samt en god kilde til fiber og sunne fettsyrer.

Les også: Oversikt over karbohydrater i vanlig grillmat

gresk2

Dette trenger du:

Ca 3 pers

  • 3 paprika, ta den fargen du liker best
  • 2 dl quinoa
  • 2 friske tomater
  • 1 ss finhakket soltørket tomat
  • ca 20 sorte oliven, finhakket
  • 3 ss fetaost
  • en neve frisk basilikum
  • olivenolje
  • salt & pepper
  • permesan

gresk1

Slik gjør du:

Del paprikaene i to og fjern innmaten. Legg halvdelene på en bakeplate og forvarm dem i ovnen ved 220 grader i ca 10 min. Lag fyllet i mellomtiden. Kok quinoa i dobbel menge vann. Finhakk tomat og basilikum. Vend tomat, basilikum, soltørket tomat, oliven og fetaost inn i den ferdig kokte quinoaen, sammen med litt olivenolje + salt og pepper. Fordel fyllet i de halve paprikaene, og topp med litt revet parmesan.

Grill i ovnen ved 220 grader i ca 10 min, eller til parmesanen ser gyllen ut og paprikaene så vidt begynner å bli brent. Server som tilbehør, eller som en lett middag med følge av en frisk salat!

Prøv også: Grillet melon med fetaost

 

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

0/5 (0 Reviews)
Del: