Fylt paprika – sommerens favoritt

Fylt paprika – sommerens favoritt

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.06.15 | Sist redigert: 11.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per halve fylte paprika: 12 g
Kalorier: 150

Dette er sommermat på sitt beste. Den fylte paprikaen blir fyldig og smaksrik og er perfekt tilbehør til annen mat, eller som en lett, frisk og sommerlig middag alene.

Passer flott ved siden av grillmat, gjerne med litt tzatziki ved siden av. Paprikaen kan også evt pakkes i folie og slenges på grillen, så dette er en rett med mange muligheter. Masse god næring og lavt innhold av karbohydrater, samt en god kilde til fiber og sunne fettsyrer.

Annonse

LES OGSÅ: Oversikt over karbohydrater i vanlig grillmat

fylt paprika og grillspyd

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

Ca 3 porsjoner

3 paprika, ta den fargen du liker best
2 dl quinoa
2 friske tomater
1 ss finhakket soltørket tomat
ca 20 sorte oliven, finhakket
3 ss fetaost
en neve frisk basilikum
olivenolje
salt & pepper
parmesan

LES OGSÅ: Sunn og rask sommermat

 

Slik gjør du:

Annonse

1. Del paprikaene i to og fjern innmaten. Legg halvdelene på en bakeplate og forvarm dem i ovnen ved 220 grader i ca 10 min.

2. Lag fyllet i mellomtiden. Kok quinoa i dobbel menge vann. Finhakk tomat og basilikum og vend det inn i den ferdig kokte quinoaen sammen med soltørket tomat, oliven og fetaost. Tilsett også  litt olivenolje og salt og pepper. Fordel fyllet i de halve paprikaene, og topp med litt revet parmesan.

3. Grill i ovnen ved 220 grader i ca 10 min, eller til parmesanen ser gyllen ut og paprikaene så vidt begynner å bli brent. Server som tilbehør, eller som en lett middag med følge av en frisk salat!

Prøv også: Grillet melon med fetaost

 

Beste hilsner fra,

Hanna Dale

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 2 tilbakemeldinger
Del: