Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø

Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.11.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
KH per porsjon fisk + salat: ca 20 g.

Dette er en enkel og veldig velsmakende lakserett. Som oftest steker/baker jeg laksefilet i ovnen med litt krydder på, men har jeg lyst til å variere med noe som smaker litt mer, er dette en sikker vinner. Laksen har fått følge av soyasaus, ingefær og sesamfrø, dvs en noe asiatiskinspirert kombinasjon. Laksefiletene kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør. Jeg synes det passer supert med en grønn, frisk og lett salat.

Annonse

soyalaks2

Soyamarinert laks med ingefær & sesamfrø + grønn salat

4 porsjoner

 • 4 laksefileter
 • 1 ss olivenolje
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss flytende honning
 • en bit fersk ingefær, finhakket
 • salt & pepper
 • sesamfrø

soyalaks1 Grønn salat:

 • Fire never ruccola / spinat
 • 1 dl quinoa
 • 1 avocado
 • ½ agurk
 • en neve sukkererter
 • 1 eple

Dressing:

 • Saften av ½ sitron
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss eplesidereddik

Slik gjør du det:

Finhakk ønsket mengde ingefær, og bland det sammen med honning, soyasaus, olivenolje salt og pepper i en bolle. Ha sesamfrø utover en liten tallerken. Vend laksefiletene godt i marinaden en og en, før du har dem over på tallerkenen med sesamfrø. Vend filetene i sesamfrø, slik at hele fileten er dekket. Dette vil gi laksen et deilig og sprøtt lag. Plasser de marinerte laksefilene på et stekebrett eller i en ildfast form. Bak fisken i ovnen i 10-15 min, til den er helt gjennomstekt og har fått ett sprøtt ytre. Server med ønsket tilbehør.

soyalaks3

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: