Jeg glemmer diabetes i en travel hverdag

Jeg glemmer diabetes i en travel hverdag

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 15.03.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg satte meg ned med noen venninner her om dagen, og fikk spørsmålet om hvordan det er å leve med diabetes. «Går det fint i hverdagen?», «Går det egentlig bra?» lurte de på.

Annonse

Det er ikke sjelden jeg får dette spørsmålet. Svaret er som regel: «Jo, nei, det går jo fint da.» Denne dagen begynte jeg likevel å tenke mer over spørsmålet; Går det faktisk bra? Langtidsblodsukkeret er jo ikke perfekt, så det er noe som ikke er riktig.

Spørsmålet fikk meg til å grave litt dypere i meg selv og prøve å finne ut roten til problemet mitt. Dette var det jeg fant ut.

LES OGSÅ: Å få påvist diabetes ble et slag i trynet

Jeg glemmer sykdommen

Jeg jobber på en dyreklinikk og der er det travle dager. Min største utfordring i hverdagen er at jeg glemmer sykdommen min, noe som gir negativt utslag på langtidsblodsukkeret mitt. Jeg er så fokusert på arbeidsoppgavene mine at jeg glemmer å sjekke blodsukkeret. Jeg prioriterer heller ikke blodsukkermåling framfor de andre oppgavene jeg har.

LES OGSÅ: Hvordan leve symptomfritt med diabetes type 1?

Annonse

Ingen enkel løsning

Dette er et stort problem, fordi det er ikke en enkel løsning på det. Hvordan skal jeg bli flinkere til å huske noe jeg glemmer så lett? En alarm på mobilen? Be om hjelp av kolleger? Skrive det på hånda? Trene på å bli mer bevisst på det?

LES OGSÅ: Loggføring – har det egentlig noe for seg?

Må endre tankemønsteret mitt

Jeg tror det beste for meg er å gjøre det sistnevnte. Jeg må rett og slett bli mer bevisst på sykdommen min og trene på å endre tankemønsteret. Jeg ser ikke noen bedre varig løsning enn det, men det å endre tankegangen sin er lettere sagt enn gjort. Jeg vet bare at jeg må prøve.

Har du gjort lignende tiltak i livet ditt for å bli flinkere til å huske sykdommen din?

LES OGSÅ: Humor gjør det lettere å leve med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: