Jeg glemmer diabetes i en travel hverdag

Jeg glemmer diabetes i en travel hverdag

Maria Schmidt
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er veldig glad i hunden sin, Nevada, som hun en dag ønsker å trene til å bli en diabeteshund.
Publisert første gang: 15.03.18 10:19

Jeg satte meg ned med noen venninner her om dagen, og fikk spørsmålet om hvordan det er å leve med diabetes. «Går det fint i hverdagen?», «Går det egentlig bra?» lurte de på.

Gratis mySugr

Det er ikke sjelden jeg får dette spørsmålet. Svaret er som regel: «Jo, nei, det går jo fint da.» Denne dagen begynte jeg likevel å tenke mer over spørsmålet; Går det faktisk bra? Langtidsblodsukkeret er jo ikke perfekt, så det er noe som ikke er riktig.

Spørsmålet fikk meg til å grave litt dypere i meg selv og prøve å finne ut roten til problemet mitt. Dette var det jeg fant ut.

LES OGSÅ: Å få påvist diabetes ble et slag i trynet

Jeg glemmer sykdommen

Jeg jobber på en dyreklinikk og der er det travle dager. Min største utfordring i hverdagen er at jeg glemmer sykdommen min, noe som gir negativt utslag på langtidsblodsukkeret mitt. Jeg er så fokusert på arbeidsoppgavene mine at jeg glemmer å sjekke blodsukkeret. Jeg prioriterer heller ikke blodsukkermåling framfor de andre oppgavene jeg har.

LES OGSÅ: Hvordan leve symptomfritt med diabetes type 1?

Ingen enkel løsning

Dette er et stort problem, fordi det er ikke en enkel løsning på det. Hvordan skal jeg bli flinkere til å huske noe jeg glemmer så lett? En alarm på mobilen? Be om hjelp av kolleger? Skrive det på hånda? Trene på å bli mer bevisst på det?

LES OGSÅ: Loggføring – har det egentlig noe for seg?

Må endre tankemønsteret mitt

Jeg tror det beste for meg er å gjøre det sistnevnte. Jeg må rett og slett bli mer bevisst på sykdommen min og trene på å endre tankemønsteret. Jeg ser ikke noen bedre varig løsning enn det, men det å endre tankegangen sin er lettere sagt enn gjort. Jeg vet bare at jeg må prøve.

Har du gjort lignende tiltak i livet ditt for å bli flinkere til å huske sykdommen din?

LES OGSÅ: Humor gjør det lettere å leve med diabetes

1/5 (1 Review)
Del: