Slik unngår jeg å få føling på reisen

Slik unngår jeg å få føling på reisen

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 24.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

ANNONSE: Lange reiser kan fort påvirke blodsukkeret, derfor er det lurt å være forberedt. Med en GlucoBooster i veska har du alltid trygghet på reisen.

Annonse
Annonse for Comed AS.

Vi reiser mer enn noen gang, både i jobb og på fritiden. Det samme gjelder oss med diabetes selv om vi har en ”ekstra passasjer” med oss i bagasjen. Det er ekstra hensyn å ta når man reiser med diabetes, men heldigvis finnes det gode løsninger som gir oss trygghet.

Selv har jeg aldri vært særlig glad i fly og sliter med å kjenne forskjell mellom redselen for å fly og føling. Dette slet jeg med i mange år og var også redd for å spise og sette insulin under flyreisene. Heldigvis har jeg funnet en løsning som gjør meg tryggere på reisen og gir meg det jeg trenger mot føling.

Liten og kjapp

GlucoBooster ble jeg anbefalt på apoteket etter at jeg snakket med en apotekansatt om redselen for føling på reiser, trening og i selskaper. GlucoBooster er en gele på tube som inneholder 17.5 gram karbohydrater. Ved føling virker den etter to til fire minutter, altså raskt og effektivt.

Det geniale er at den er så liten at den får plass i lomma, treningsshortsen (det er ofte små lommer på dem), veska og faktisk i lommeboka. I motsetning til sjokolade som jeg pleide å ty til før, holder den formen og blir ikke klissete om den blir klemt litt flat eller blir varm. Det aller viktigste er at den raskt normaliserer blodsukkeret! Den er laget av glukose og smaker godt.

LES OGSÅ: Mange ulike årsaker til føling

Annonse
GlucoBooster og pass i lomma på stolryggen om bord på et fly

Foto: Kristi Herje Haga

På reisen

Etter at jeg ble oppmerksom på GlucoBooster, har jeg den alltid med når jeg er ute og reiser. Denne høsten har jeg vært på flere reiser og alltid følt meg trygg på at jeg kjapt vil få opp blodsukkeret ved føling når GlucoBooster ligger i veska. Den kommer også enkelt gjennom sikkerhetskontrollen uten piping eller ekstra kontroll.

Under flyturen ligger den i veska rett ved meg, og må jeg flytte veska opp i bagasjehyllen, tar jeg den ut og legger den i lomma i flysetet foran meg.

Et godt tips til dere som skal ut å reise, er å kjøpe med et par tuber GlucoBooster

Løpe i varmen

GlucoBooster i hånden

Foto: Kristi Herje Haga

I høst var jeg en uke i Spania, en herlig forlengelse av sommeren. Jeg liker å ta meg en løpetur, men er alltid usikker på hvordan blodsukkeret vil oppføre seg i varmen.

Ofte drar jeg til steder der det er treningsrom slik at jeg kan løpe inne på tredemølle hvor jeg har følingsmat lett tilgjengelig. Denne gangen tok jeg med meg GlucoBooster og den var enkel og lett å ha med seg i magebeltet på løpeturen.

Det resulterte i lange løpeturer hver morgen, uten redsel for å ikke ha følingsmat lett tilgjengelig. Jeg har testet den en gang jeg fikk føling på løpetur, og den korrigerer blodsukkeret kjapt og effektivt!

LES OGSÅ: Gode reiseråd til deg med diabetes

Spontane turer og lek med barna

På ferie er det ikke alltid man planlegger alt man skal gjøre. Plutselig ender man opp på en mye lengre tur enn man hadde tenkt, og man står der uten mat eller drikke. Selv om man har med seg penger kan det være vanskelig å finne en butikk når følingen kommer.

Med GlucoBooster i lomma trenger jeg ikke være redd for å gå en lengre tur enn planlagt uten å ha med en sekk med mat. Den er helt genial å putte i lomma, selv om du bare skal ut på en liten gåtur. Bestemmer du deg for å gå lengre, eller du går deg litt bort, er det ingen fare.

Det samme gjelder hvis leken med barna blir mer energikrevende enn du hadde tenkt og blodsukkeret raser nedover. GlucoBooster virker kjapt og du får tid til å komme deg hjem eller finne et sted å kjøpe deg mat.

Et godt tips til dere som skal ut å reise, er å kjøpe med et par tuber GlucoBooster. Da har du lett tilgjengelig ”first aid” dersom følingen kommer. Til informasjon kan den trygt brukes om du har diabetes og er gravid eller ammer.

God reise!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: