Rask hverdagsmat uten komplikasjoner

Rask hverdagsmat uten komplikasjoner

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 06.11.18 | Sist redigert: 18.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

For mange betyr en rask middag raske løsninger. Noe som kan by på utfordringer i familier med diabetes.

Annonse

Raske middagsløsninger fra butikken har mye karbohydrater og nesten aldri nok fiber fra grønnsaker. Dette er måltider som fint kan spises i blant av familiemedlemmer som ikke bør følge et spesialkostholt, men hva med de som ikke kan? Er det greit at de må nøye seg med deler av måltidet, eller tar noe kald mat samtidig som resten av familien, slik at alle i det minste spiser samtidig?

LES OGSÅ: Å dele et måltid er mer enn å spise samtidig

PRØV ALLETILBORDS GRATIS

Matkultur går i arv

Å spise det samme sammen, har en verdi i seg selv. Det bygger fellesskapsfølelsen og det gjør det enklere for de minste å prøve noe nytt. Å variere i råvarer, tilberedning og smaker er ikke bare sunt, men også lærerikt for de yngste i familien.

Når man spiser variert som liten er sjansen større for at man får mye glede ut av matlaging når man selv blir eldre.

Annonse

LES OGSÅ: Middagsgjest med allergi 

rask hverdagsmat

Illlustrasjonsfoto: Getty Images.

Hverdagsmåltider som alle kan nyte

På nettstedet alletilbords.no er det tatt hensyn til dette – og mye mer – i utviklingen av flere hundre oppskrifter som dekker alt fra en travel tirsdag til fødselsdager.

Oppskriftene er i utgangspunktet tilrettelagt for at mennesker med diabetes trygt skal kunne nyte dem, samtidig som at man har muligheten til å legge inn alle familiemedlemmers (og eventuelle gjesters) behov for spesialtilpasning. Ingrediensene og mengdene i oppskriftene justeres etter hvem som skal nyte måltidet.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: