Å dele et måltid er mer enn å spise samtidig

Å dele et måltid er mer enn å spise samtidig

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 18.10.18 | Sist redigert: 18.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Som forelder har man som jobb å skape matglede. En jobb som krever mer arbeid i en familie med diabetes.

Annonse

Skal man unngå å alternere mellom en fåtall garantert trygge retter, blir løsningen for mange å lage flere retter til samme middag. Noen går også så langt som å spise som de andre i familien og ta konsekvensene senere. Ingen av disse valgene setter de rammene rundt måltidene man ønsker seg.

LES OGSÅ: Middagsgjest med allergi

Oppskrifter som tar hensyn

Å lage mat som gleder små og store, og samtidig tar hensyn til både diabetes og eventuelle allergier, er ikke vanskelig – så lenge man har de riktige oppskriftene.

å dele et måltid

Barn som spiser sammen med voksne spiser mer og flere grønnsaker. Illustrasjonsfoto: Getty Image.

Et sted hvor man får hjelp til å tilrettelegge alt fra hverdagsmat til festmiddag for personer med diabetes (og en rekke andre spesialkosthold) er alletilbords.no.

Har kan man føre opp alle hensyn familien må ta i matveien og få oppskrifter som er ferdig tilpasset, både med tanke på ingredienser og mengde.

Annonse

Databasen finner erstatninger for eventuelle råvarer som må utelukkes, slik at alle trygt kan forsyne seg fra samme gryte når dere samles rundt bordet. Det er ingen hemmelighet at måltider som alle gleder seg til smaker bedre.

LES OGSÅ: Rask hverdagsmat uten komplikasjoner

Matkultur går i arv

Å variere i råvarer, tilberedning og smaker er ikke bare sunt, men også lærerikt for de yngste i familien. Når man spiser variert som liten er sjansen større for at man får mye glede ut av matlaging når man selv blir eldre.

Barn som spiser sammen med voksne spiser i tillegg mer og flere grønnsaker og får utvidet vokabularet sitt i samtalen med de voksne.

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: