Middagsgjest med allergi?

Middagsgjest med allergi?

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 25.10.18 | Sist redigert: 18.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

I familier med diabetes må man legge litt planlegging i tilberedningen av måltider som alle kan nyte. Hva gjør man når man får gjester som også må følge en spesialdiett?

Annonse

Å lage mat som gleder små og store og samtidig tar hensyn til både diabetes og allergier krever at man har tilgang på oppskrifter som gir gode alternativer når ingrediensene ikke samarbeider med gjestene. Et nettsted som hjelper til med søk på oppskrifter og justering av ingredienser er alletilbords.no.

PRØV ALLETILBORDS GRATIS HER

LES OGSÅ: Å dele et måltid er mer enn å spise samtidig

Slik fungerer alletilbords.no

Denne portalen inneholder oppskrifter som er utviklet for åpasse for mennesker med diabetes, men samtidig er det lagt til algoritmer i oppskriftsdatabasen som gjør det mulig å erstatte alle ingredienser som inneholder kjente allergener.

Start middagsplanleggingen ved å legge inn alle som skal nyte måltidet, og hvilke hensyn som skal tas. Algoritmen regner ut hvilke ingredienser som eventuelt skal byttes ut i retten du vil lage og hvilken mengde som skal til for å mette selskapet. Middagsgjest med allergi

Annonse

Du trenger bare gjøre dette én gang – alletilbords.no lagrer alle middagsgjester for deg og for ettertiden trenger du bare krysse av navnene deres.

LES OGSÅ: Rask hverdagsmat uten komplikasjoner

Helt egne oppskrifter på kjente retter

Oppskriftene er utviklet av ernæringsveileder og kokebokforfatter Sissel Brustad, i samarbeid med en egen kompetansegruppe som er samlet for å lage denne portalen. Den består av leger, ernæringsfysiologer og representanter fra Roche, med ekspertise på diabetes.

Oppskriftene på alletilbords.no er tilrettelagt for at de skal være trygge for mennesker med diabetes, matintoleranser eller allergi. Flere andre kan også dra nytte av å følge oppskriftene, som er basert på Helsedirektoratets kostholdsråd for alle typer diabetes.

Disse offentlig anerkjente og dokumenterte kostholdsrådene tilrettelegger for et kosthold som også forebygger hjerte- og kar-sykdommer og overvekt.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: