Kremet gulrotsuppe med persillerot

Kremet gulrotsuppe med persillerot

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 02.11.16 | Sist redigert: 02.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: ca 25 gram

Suppe kan passe like fint både sommer og vinter, og denne kremete gulrotsuppen er et godt eksempel på det.

Kombinasjonen av gulrot og persillerot gir en mild og kremet suppe, som passer fint sammen med diverse krydder. Krydre etter ønske og toleranse, jeg var nesten litt vel ivrig med chilien.

Annonse

Gulrotsuppen kan fint lages uten fløte, men ved å tilføre litt fløte i suppen blir den litt mer mettende.

LES OGSÅ: Deilig fransk løksuppe

Ingredienser

4 porsjoner 

Kremet gulrotsuppe i gryte
Foto: Hanna Dale

olje til steking
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1/2 chilli
600 g gulrøtter
ca 600 g persillerot
ca 1,5 l grønnsaksbuljong
1 krm karri
1 krm provencekrydder
1 krm ingefær
1 ss eplesidereddik
1 dl fløte
salt + pepper
parmesan og krydderurter til servering

LES OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Annonse

Fremgangsmåte

Finhakk løk, hvitløk og chilli og stek det gyllent i litt olje i bunnen av en kjele. Tilsatt alle krydderne.

Skrell og finhakk alle grønnsakene og ha dem i gryta sammen med buljong/vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 15 minutter.

Når grønnsakene er myke kjører du suppen helt jevn med en stavmikser. Juster konsistensen med mer vann til du får den så tykk/tynn du ønsker.

Tilsett så fløten og smak til med eplesidereddik, salt, pepper og eventuelt litt mer fløte.

LES OGSÅ: Persillerotsuppe med blomkål & quinoa

Serveringstips til gulrotsuppen

Supper smaker ekstra godt med digg topping! Jeg liker å bruke suppe som en base, og tilsette ulike konsistenser og farger i toppingen.

For et mer sammensatt måltid anbefaler jeg for eksempel å toppe gulrotsuppen med en dash tyrkisk/gresk yoghurt, noen skiver avocado og/eller en neve ristede nøtter og frø. Mine toppingfavoritter på suppe er:

  • avocado
  • ferske krydderurter
  • gresk/tyrkisk yoghurt
  • parmesan/fetaost
  • kokt egg
  • linser/bønner

Finn din favorittkombinasjon!

LES OGSÅ: Fyldig tomatsuppe med røde linser

Du finner flere oppskrifter fra Hanna Fjeldheim Dale på hennes egen hjemmeside Happy food stories.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: