Fyldig tomatsuppe med røde linser

Fyldig tomatsuppe med røde linser

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.01.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Nå som det er vinter og kaldt, frister det ofte med en god å varm suppe. Denne tomatsuppen er fyldig, proteinrik og snill med blodsukkeret, og passer like godt til lunsj som til middag. Jeg har tilsatt røde linser for å øke proteininnholdet og gjøre dette til en fullverdig og godt måltid. Her har jeg brukt tørre røde linser, men du kan fint bruke de du får ferdig kokte på boks også. Røde linser er små, og trenger ikke lang koketid for å bli møre, så det er perfekt å ha et glass med tør re linser stående, til å slenge oppi diverse supper og gryteretter. Suppen er relativt spicy, så juster gjerne kryddermengde etter egne preferanser. Når du bruker hermetiske tomater eller hakkede tomater fra boks, pass på at du velger en type uten tilsatt sukker. De fleste typer inneholder en liten mengde sukker, men pass isåfall på at dette er minst mulig. 

Annonse

Fyldig tomatsuppe med røde linser

1 sulten person / 2 små

 • 2 fedd hvitløk
 • 1 cm fersk ingefær
 • 1/2 rødløk
 • 2 tomater
 • 1 boks hakkede tomater (ca 350 g)
 • 0,6 dl røde linser (ca 4 ss)
 • ca 1,5 dl grønnsaksbuljong
 • 1 ts karri
 • 1 ts honning (kan droppes, bruk evt kunstig søtning ved behov, sukrin el)
 • 1 ts balsamico
 • olivenolje
 • salt + pepper

Fres finhakket hvitløk, ingefær og løk i olivenolje og karri. Tilsett finhakkede ferske tomater, og surr det sammen med en god dose salt og pepper.Tilsett så vann med buljong, linser og tomater fra boks. La det hele stå og småkoke med jevn omrøring til linsene er møre, ca 10 min. Smak til med litt honning (eller annet søtstoff) og balsamico, og mer salt og pepper. Miks suppen med en stavmikser eller i en blender, til den får en jevn og glatt konsistens. Juster evt konsistensen med mer vann. Server gjerne suppen med et kokt egg og en halv avocado, så får du i deg gode fettsyrer ved siden av. Håper det smaker!

tomatsuppe3

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: