Persillerotsuppe med blomkål & quinoa

Persillerotsuppe med blomkål & quinoa

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.10.15 | Sist redigert: 22.08.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: ca 30 gram per porsjon

Suppe er finfin sensommermat, som kan lages i utallige varianter ut i fra hva du velger å bruke av ingredienser. Jeg lager grønnsaksupper i mange forskjellige varianter. Det skal mye til før det blir feil, så lenge du tar utgangspunkt i grønnsaker med samme farge. Mange synes nok ikke at suppe alltid er et tilfredsstillende måltid i seg selv. Mitt lille tips er å være flink til å inkludere en god proteinkilde i suppen, selv om du lager glatte, jevne supper uten biter.

Annonse

Mitt lille tips er å være flink til å inkludere en god proteinkilde i suppen.

Les også: Kostdebatten – hvor bør fokuset ligge? Praktiske tips til et sunt kosthold

Jeg tilsetter ofte linser, bønner og quinoa i suppene for å øke proteininnholdet og gjøre suppen til et fullverdig måltid. Denne lyse suppen ble laget med utgangspunkt i persillerøtter, blomkål og quinoa, og resultatet var en mild og tilfredsstillende creamy suppe. Husk at grønnsakssupper med en god proteinkilde vil være snille med blodsukkeret, da de har et høyt fiberinnhold.

Ingredienser:

2 personer

 • 1 gul løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 stilker vårløk / purreløk
 • 1 ts basilikum / provence-krydder / oregano
 • 1/2 blomkål
 • 3 stk persillerøtter
 • 1 dl quinoa
 • 1 dl melk / fløte etter ønske (gir en mer kremet suppe enn kun vann)
 • 6-7 dl grønnsaksbuljong / kraft
 • 1 ss eplesidereddik
 • olje til steking
 • salt + pepper
 • olivenolje, balsamico, krydderurter, parmesan + salt / pepper til servering

Hvis du vil spare litt tid, bruk ferdig kokt quinoa, eller kok quinoa for seg selv, før du tilsetter det i suppen. Quinoaen kan også fint koke i suppen, men da tar det litt lengre tid.

Slik gjør du:

Stek finhakket løk og hvitløk gyllent i litt olje i bunnen av en gryte. Tilsett krydder, blomkålbuketter og småbiter av persillerot. Tilsett eplesidereddiken og la det fordampe litt før du sper på med kraft. Tilsett quinoa hvis den skal kokes med suppen, eller kok grønnsakene møre før du tilsetter ferdig kokt quinoa. Når grønnsakene og quinoaen er mør kjører du suppen glatt med en stavmikser el. Ha gryta tilbake på plata og rør inn melk / fløte. Smak til med mer krydder og juster evt konsistensen med litt mer vann / melk / fløte til du har den konsistensen du vil ha. Jeg liker mine supper litt tykke og kremete, men det er jo en smakssak. Server varm suppe med et dryss fersk krydderurter, parmesan, olivenolje, krydder og balsamico.

Annonse

persillerotsuppe2

Prøv også: Grønn supersuppe med erter, kålrot og grønnkål

Velbekomme!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: