De positive effektene av livet i lockdown (Del 2)

De positive effektene av livet i lockdown (Del 2)

Marte Haaje Jacobsen
Født i 1991, og fikk diabetes type 1 i 1996. Jeg har erfart hvor vanskelig det er å være kronisk syk, og samtidig være den typiske "flinke piken" med en hektisk timeplan. Utdannet jurist, og lidenskapelig opptatt av å reise.
Publisert første gang: 28.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Livet i lockdown har hatt noen positive effekter på mitt liv. Mindre stress, færre jobbforstyrrelser, og bedre konsentrasjon. Så rolig som jeg er nå har jeg ikke vært på minst syv år.

Annonse

Som skrevet i forrige innlegg har koronakrisen rett og slett gjort meg litt godt, jeg har endelig fått mulighet til å ta livet mitt litt «tilbake» fra mitt vanlige stressende og kontrollerende selv.

Måten vi har hatt mulighet til å ta tre skritt tilbake fra våre vanlige liv, har gjort meg godt. Jeg har virkelig stresset ned, og så rolig som jeg er nå har jeg ikke vært på minst syv år. I hvert fall ikke siden jeg begynte å jobbe for to år siden – rett etter jeg var ferdig med mastergraden.

Ro i kropp og sjel bidrar til bedre blodsukker, og det igjen gir enda mer ro i sjelen. Dette gir derfor en positiv ringvirkning også for resten av helsen min.

LES OGSÅ: Kjøp deg fri fra stress

Mindre støy og mer effektivitet i jobbhverdagen

Jeg jobber hjemmefra nå, og jobber mye overtid, men likevel oppleves arbeidshverdagen mye bedre enn tidligere. Normalt sitter jeg i åpent kontorlandskap med 45 kollegaer. Vi prater, diskuterer saker og tar telefoner i landskapet, og det skaper naturligvis noe støy. Slik det er nå blir jeg ikke forstyrret hele tiden, ettersom jeg nå sitter alene.

Annonse

Støy fra kontorlandskapet har ofte vært det som har vært mest utfordrende i jobben, for min del. Jeg har alltid hatt behov for mye tid for meg selv, og det å omgås så mange mennesker hver dag tar mye energi fra meg. Mulig akkurat det kan oppfattes som noe sært, men jeg vet vi er mange som har behov for ro rundt oss på jobb.

LES OGSÅ: Kjenner familien din til disse faktaene om blodsukkeret?

Har lært hvordan jeg jobber best

Det er mulig jeg oppfattes som noe hard nå, og det må derfor legges til at jeg naturligvis savner kollegaene mine veldig. Vi er en god blanding av mennesker, og vi samarbeider godt. Heldigvis klarer vi å samarbeide nå også, men på en annen måte – nemlig via Teams.

For min del oppleves også kontorlandskap som noe utfordrende når jeg får lavt blodsukker på jobb. Det er ingen muligheter til å «gjemme» seg bort litt, og ta seg ti minutter pause for å få opp blodsukker igjen. Vi har pauserom, men det brukes også til møter, og er derfor ofte opptatt.

Jeg har lært noe nytt om hvordan jeg jobber best. Det er mulig jeg må be om noen endringer i hvordan arbeidshverdagen min ser ut, når jeg er tilbake på kontoret igjen.

LES OGSÅ: Koronavirus og diabetes: Tips fra mySugr om risiko og tiltak

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: