Kjøp deg fri fra stress!

Kjøp deg fri fra stress!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 14.05.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Får du lavt blodsukker ved stress? Det får jeg. Derfor er det viktig for meg å eliminere situasjoner der jeg blir stresset. Måten jeg har løst det på er å kjøpe meg ut av noen situasjoner der jeg vet jeg kommer til å bli stresset og det vil påvirke blodsukkeret.

Annonse

Vaskehjelp har jeg hatt i over 14 år. Og det har vært verdt hver en krone. Jeg liker ikke å vaske hus og blir stresset bare ved tanken. Jeg skulle virkelig ønske jeg likte å vaske hus, jeg vet mange får utløpe både for frustrasjon og energi når de vasker. Dessverre er jeg ikke der. Mitt blodsukker faller stort sett til bunns bare det ser en vaskebøtte. Derfor betaler jeg for vask av hus hver 14. dag. Lite slår å komme hjem fra jobb til ryddig og rent hus annenhver mandag.

Alt som har med bilen min å gjøre

Jeg har en bil, men bryr meg minimalt om det. Men bil må jeg ha, den må fungere og være forholdsvis ren og pen. Det siste er noe jeg har begynt å bry meg mer om de siste årene. Tidligere var bilen mer som et reir. Nå kaster jeg søppel og flasker jevnlig. Likevel må den vaskes, byttes dekk på og følges opp på service. Noe kunne jeg gjort selv, som å skifte dekk og vaske den.

Men det er oppgaver jeg er veldig dårlig på. I tillegg blir jeg stresset bare ved tanken på disse oppgavene. Derfor setter jeg bort jobben med å skifte dekk både vinter og vår, selv om jeg egentlig kan gjøre det selv. Vasking av bil gjør jeg hos et firma i nærheten, innvendig- og utvending vask til 400 kroner. Det er det virkelig verdt!

LES OGSÅ: Stress + Diabetes = Ekstremsport

Leksehjelp

Det siste tiltaket jeg har gjort for å minske stressnivået, er leksehjelp til min eldste sønn. Jeg er glad i å sitte med lekser med barna, men ganske ofte kan det gå utover tålmodigheten min… Og da kan det bli mer konflikter enn kos, og læringsnivået går nedover istedenfor oppover.

Annonse

Jeg fraskriver meg ikke ansvaret for opplæring av barna når det kommer til lekser, men betaler noen for å jobbe ekstra med lekser og lese til prøver. Og forbedre studieteknikk. Blir jeg frustrert nok, påvirker det blodsukkeret. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått lavt blodsukker av barn som ikke orker å gjøre lekser. Det er det slutt på nå.

LES OGSÅ: Å stressmestre morgenkaoset

Barnearbeid

Overskriften er litt misvisende, men jeg er veldig for at barna skal bidra i hjemmet. Her i huset har alle barna plikter i løpet av uka som senker stressnivået hos oss voksne. Det gjelder morgentur og ettermiddagstur med hunden, ta ut av oppvaskmaskinen, gå med søppel og støvsuge. Dette hjelper veldig på i en travel hverdag og bidrar helt sikkert til et mer forutsigbart blodsukker for min del.

LES OGSÅ: Hvordan takler du stessende dager når du har diabetes?

Kjøper du deg ut av situasjoner du vet vil påvirke blodsukkeret?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: