Slik kommer du i gang med trening!

Slik kommer du i gang med trening!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 31.01.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er tungt å komme i gang igjen med trening etter et opphold. Når man har spist mer og beveget seg mindre, er det lett å finne unnskyldninger for å droppe treningen. Her er mine tips til hva du kan gjøre de dagene du ikke har lyst til å trene.

Annonse

Hva får deg til å føle deg bedre på lang sikt? Ofte styres vi av kortsiktige behov og lyster, og da kan man kjapt tenke negativt og ikke orke å ta den planlagte økta. Prøv å heve blikket og se hva som egentlig er givende for deg? Hva får deg til å føle deg bra og hva er bra både for kropp og hode? Hva gjør deg stolt av deg selv? Det er de valgene som får deg til å føle deg bedre på lengre sikt. Derfor er det lurt å se seg selv utenfra, heve blikket og ha et lengre tidsperspektiv.

Gjør deg selv stolt

Lite slår følelsen etter en treningsøkt. De dagene jeg virkelig ikke har lyst til å trene, er jeg enda mer stolt av meg selv etter å ha fått til en treningsøkt. Det er det jeg prøver å tenke når jeg står der og skal velge mellom enda en time på sofaen eller joggeskoa som står klare ved siden av meg. Gi deg selv en klapp på skulderen etter du har gjennomført og smil til deg selv i speilet.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med nyttårsforsettene

Tren det du har LYST til!

Mange legger lista for høyt når det kommer til trening. Du må ikke løpe en mil eller drive hard styrketrening i en time for å få effekt av treningen. Ofte kan 20 minutter være nok på dager der du ikke har ork eller har liten tid. Og orker du ikke å løpe selv om det er det du har planlagt, så trenger du ikke løpe. Gjør noe du har lyst til! Det er utrolig viktig å ha det gøy med trening og finne godfølelsen.

LES OGSÅ: Enkel og effektiv hjemmetrening

Annonse

Gi deg selv en belønning

Det som ofte fungerer for meg på dårlige dager, er å tenke på hva jeg skal unne meg når jeg er ferdig trent. Det kan være små ting som en boks med brus, en proteinbar, god mat eller en episode av en serie på Netflix. Det må ikke være noe stort, men noe som gjør at du greier å pushe deg selv over kneika.

LES OGSÅ: Boost treningsgleden

Du angrer aldri på en treningsøkt, uansett!

Jeg har trent i mange år og har aldri angret på en treningsøkt. Godfølelsen er faktisk større etter en treningsøkt der jeg i forkant knapt orket å snøre på meg joggeskoa. Når jeg trener, tar det en stund inni økta før kroppen begynner å respondere. Egentlig burde jeg bruke mer tid på oppvarming, men det har jeg ikke alltid tid til. Trener jeg intervaller er jeg mer andpusten på de første dragene enn de siste. Derfor kan det av og til være vanskelig å motivere seg.

Hva er dine tips for å få til trening når motivasjonen er på bånn?

LES OGSÅ: Ikke gå for hardt ut

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: