Finn treningsgleden etter julestria

Finn treningsgleden etter julestria

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 18.01.18 | Sist redigert: 13.09.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Januar er gullmåneden for treningssentrene som fylles med friskuser med pågangsmot og nyttårsforsetter om et sprekere og sunnere år. Dessverre dabber treningsgleden av og mange faller av allerede i februar, og i mars har de fleste innsett at de flytter nyttårsforsettet videre til neste år.

Annonse

Målet må være å holde lengre enn februar eller mars, finne treningsgleden og få det inn som en naturlig del av en arbeidsuke. Jeg pleier å si at når jeg trener, så er jeg på jobb. Fysisk aktivitet er like viktig for kroppen min som jobb og penger er for å betale regninger. Jeg trener heller litt hver dag, enn å trene lenge og massivt et par dager i uken. Men det er selvsagt opp til enhver.

Finn treningsgleden

Hvordan finner man treningsgleden og kontinuiteten som er så viktig? Jeg har et par tips som har fungert for meg i flere år:

LES OGSÅ: Den beste drivkraften er deg selv

Ikke gå ut for hardt

Mange går for hardt ut og trener alt for hardt, alt for ofte. De blir raskt lei og gir opp hele treningen. Jeg har funnet ut at litt trening flere dager i uka passer meg bedre. 45 minutter holder lenge, bare du holder en viss intensitet. Du ikke signe deg opp på et treningssenter for å trene. Bruk miljøet rundt deg eller sett på en Youtube video og tren på stuegulvet!

LES OGSÅ: Nyttårsforsetter med diabetes

Annonse

Mål øktene

Selv elsker jeg å måle øktene mine for å se om jeg forbedrer meg. Det gir meg motivasjon til å trene litt hardere og pushe meg selv. Løper eller går du en bestemt rute, kan du ta tiden og prøve å øke tempo og slå din egen tid. Det samme gjelder for antall repetisjoner og kilo hvis du trener styrke. Legg på ekstra kilo og konkurrer mot deg selv!

LES OGSÅ: Enkle tips til hjemmetrening

Finn en treningspartner

For mange er det sosiale aspektet med trening vel så viktig som selve treningen. Det er en perfekt kombo og være sosial og prate med en kompis eller venninne når du trener. Bare pass på at pratingen ikke overskygger intensiteten på treningen. Trener man sammen med noen, kan det være enklere å pushe hverandre og oppnå bedre resultater.

trener ski sammen

Foto: Pixabay.com

Sett deg mål

Det er viktig å sette seg et mål med treningen uansett om du er nybegynner eller godt trent. Det må ikke nødvendigvis være treningsresultatene som er målene, det kan like godt være antall treninger, antall mil eller steg du har gått totalt i løpet av en måned eller antall kilo hvis du skal ned i vekt. Ha gjerne en belønning til deg selv når du har nådd målet!

LES OGSÅ: Slik motiverer du deg for fysisk aktivitet

Unn deg nytt utstyr

Du trenger ikke siste skrik i treningstøy eller toppmodellen på joggesko for å komme i gang med treningen. Likevel kan en liten fornying i treningsgarderoben gi deg en treningsboost!

Mange butikker og nettbutikker har salg nå på nyåret og du kan gjøre et kupp på for eksempel ski, gode løpesko eller varmetights. Det trenger ikke koste mange hundrelapper, men kan hjelpe deg til å finne treningsgleden og lysten.

Hva er ditt beste tips til å komme i gang og holde på treningsgleden?

LES OGSÅ: Hardt møte med nye fysiske aktiviteter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: