Enkle tips til hjemmetrening

Enkle tips til hjemmetrening

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 10.03.16 | Sist redigert: 07.02.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg applauderer alle som starter en sunnere livsstil. Det viktigste er at du prøver, og at du setter deg noen mål. Og det enkleste av alt er hjemmetrening!

Annonse

Mange kvier seg for å begynne og trene på helsestudio. Jeg har en mistanke om at det i all hovedsak er myter som skaper disse barrierene. Alle slags mennesker trener på helsestudio og det passer for alle, uansett fysisk form. Har du lyst til begynne å trene på helsestudio, synes jeg du skal prøve det! Det er stor inspirasjon å se andre trene, og det kan trigge deg til å gi det lille ekstra.

Når det er sagt kan du fint trene nesten hvor som helst.

Spar tid og penger

For de som ikke ønsker å trene på helsestudio, er det andre gode alternativer. Selv meldte jeg meg ut for ett år siden fordi jeg synes det tok for mye tid. Pakke bag, kjøre til trening, skifte, trene og hjem igjen. Jeg brukte sikkert nærmere en time på forberedelser og den timen vil jeg gjerne bruke på noe annet.

Med to barn som har aktiviteter hver dag blir det nesten umulig for meg å sette av nesten to timer til trening. Det må i alle fall mye planlegging til! Derfor tok jeg en pause fra ”gymmet” og ville prøve å trene hjemme.

Kristi trening

Foto: Kristi Herje Haga

LES OGSÅ: Å finne mening med trening

Annonse

Løping

Jeg er glad i løpe og har investert i en tredemølle hjemme. Men dette er absolutt ikke nødvendig for å kunne trene hjemme. Løpe kan man gjøre ute uansett årstid. Det er faktisk mitt beste treningstips! Har du et par gode joggesko er du klar for fysisk aktivitet, uansett hvor du er.

Her hjemme bruker jeg også trappene inne i huset og kjører en intervall-økt. Jeg har tre etasjer og kjører 30 runder. Spurter opp og går raskt ned igjen. Jeg skal love deg at pulsen får kjørt seg!

LES OGSÅ: Har du mistet motivasjonen?

Enkelt utstyr

For å få til styrketrening har jeg kjøpt meg litt utstyr som ikke koster all verden. Jeg har en treningsmatte og disse koster fra cirka 200 kroner. Jeg har også et par kettlebells som jeg har kjøpt på Biltema, som også koster fra 200 kroner og oppover, alt ettersom hvor tunge de er.

Jeg kjøpte en step-kasse på Finn.no av et helsestudio som skulle legges ned. Disse koster godt over 1000 kroner nye, men jeg betalte 250 kroner for min!

Jeg har også magehjul, treningsball og manualer som er kjøpt for en billig penge på TGR. Utstyret må ikke kjøpes på en sportsbutikk. Billigkjedene kan ha et helt greit utvalg og kvalitet til hjemmetrening.

Ikke bruk masse penger på dyrt utstyr du ikke vet om du kommer til å bruke. Prøv deg litt frem og kjøp etter hvert.

hjemmetrening

Foto: Kristi Haga

Bruk internett

Jeg har også investert i en slynge for å få litt mer variasjon i treningen. Men det er slett ikke nødvendig for å få til en god styrkeøkt hjemme. På internett finner du uendelig mange treningsprogram for hjemmetrening, både ved hjelp av egen kroppsvekt og bruk av enkelt utstyr. Har du lyst å komme i gang, anbefaler jeg å starte der.

Søk på muskelgruppene du ønsker å trene, eller bruk søkeord som ”enkel hjemmetrening” eller ”trening med kroppsvekt”. Du finner helt sikkert noe som passer deg!

Lykke til!

LES OGSÅ: Bli mykere på 5 minutter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: