Snik inn mer bevegelse i hverdagen!

Snik inn mer bevegelse i hverdagen!

Magnus Aulstad
Jeg heter Magnus, er født i 1995 og kommer fra Lillehammer, hvor jeg også er bosatt. Jeg fikk diabetes type 1 som 16-åring, mens jeg bodde alene på hybel langt hjemmefra. Ved siden av å være lærerstudent er jeg lidenskapelig opptatt av trening og bruker mye tid på det!
Publisert første gang: 03.05.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Kroppen vår er skapt for bevegelse. Den er ment til å brukes, enten det gjelder daglige gjøremål eller en planlagt treningsøkt. Generelt sitter de fleste av oss for mye. Her får du et 5 minutters stretchingprogram som garantert gjør deg mykere!

Annonse

De fleste av oss mosjonerer for lite i løpet av dagene som kommer og går. Vi søker stort sett alltid den mest komfortable muligheten i en gitt situasjon. Det medfører at vi velger å sitte på kontorstolen hele dagen, i stedet for å stå mer oppreist med hev-og-senk-skrivebordet noen er så heldige å ha.

Her skal du få tips til hvordan du kan få inn mer bevegelse i hverdagen din – og det trenger ikke å ta mer enn 5 minutter!

LES OGSÅ: Slik kan du trene helt gratis

Ikke utsett!

Hvor ofte har du ikke tenkt at: “Nå, etter ferien, etter jul, etter sommeren skal jeg starte og bevege meg mer!”. Så går ukene og dagene. Du har kanskje fått til et par økter ekstra, men synes fremdeles det krever altfor mye å komme seg på trening. Planlegging, utstyr og ikke minst tid! Derfor kan dette “treningsprogrammet”, eller rettere sagt – stretching-programmet, være optimalt for deg!

Å strekke på kroppen, eller rett og slett bare å tøye ut er veldig bra for musklene og blodsirkulasjonen. Du unngår at musklene blir korte og stive. Det kan gjøre deg mer mottakelig for uønskede skader, du får økt mobilitet og orker mer. Spesielt gunstig kan dette også være for diabetesen, da bare litt mer aktivitet kan virke svært positivt på blodsukkerreguleringen.

Annonse

Denne lille sekvensen krever ikke noe utstyr annet enn deg selv, og det du står og går i. Den kan kjøres nær sagt hvor som helst, og kan virke som en ypperlig avkobling fra en lang stillesittende arbeidsdag ved kontorpulten.

LES OGSÅ: Slik får jeg motivasjon til å trene

Prøv, da vel!

Under ser du hvordan du får strukket ut hele kroppen i denne lille sirkelen, med en liten beskrivelse av hver øvelse. Her er det bare å prøve seg frem, og ikke være redd for at du gjør noe feil! Det skal være litt ubehagelig – slik at du blir mykere – men det skal ikke gjøre vondt:

1. Start med å strekke armene rett opp så langt du kan.

Bevegelse på 5 minutter

2. Strekk deg så ned i bakken med strake ben så dypt du får til.

Bevegelse på 5 minutter

3. Beveg deg over i downward dog og press håndflatene og hælene fra hverandre – ned mot bakken.

Bevegelse på 5 minutter

4. Videre går du over i øvelsen “worlds greatest stretch”.

Bevegelse på 5 minutter

5.  Tilbake til downward dog.

Bevegelse på 5 minutter

6. Worlds greatest stretch på den andre siden.

Bevegelse på 5 minutter

7. Ned igjen i downward dog.

8. Childs pose.

Bevegelse på 5 minutter

9. Strekk overkroppen opp mot taket mens du ser opp.

Bevegelse på 5 minutter

10. Downward dog for siste gang.

11. Ta så langt ned i bakken som du får til.

Bevegelse på 5 minutter

 

12.  Strekk armene rett opp igjen.

Bevegelse på 5 minutter

Hver øvelse kan man holde mens man teller sakte til 10 – alt ettersom hvor god tid du har!

Avslutt gjerne med å sitte på huk, så dypt som mulig med rettest mulig rygg. Husk å ha hælene godt plantet i bakken.

Jeg gjør dette hver eneste morgen, og det har hjulpet meg enormt mye med å bli mykere og få mer mobilitet i kroppen. Dette har gjort enkelte treningsøvelser, som for eksempel knebøy, langt mer behagelig, siden du kan gå dypere og redusere risikoen for belastningsskader i leddene.

Dette lille programmet krever utrolig lite, men kan utgjøre en stor forskjell! Selv merker jeg at det også hjelper på blodsukkeret. Har jeg ikke tid til å trene en dag, eller at det går lang tid mellom at jeg er i bevegelse, er dette et supert supplement til en gåtur. Noe som ikke alltid er like enkelt å få gjennomført.

Happy stretching!

LES OGSÅ: Boost treningsgleden!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: