Slik får jeg motivasjon til å trene

Slik får jeg motivasjon til å trene

Publisert første gang: 25.05.15 | Sist redigert: 20.07.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Vår og sommer kan bety ny motivasjon for mange; mørketida er over og dagene er lengre og lysere. Dørstokkmila føles lettere og solstrålene gir ekstra energi i hverdagen. Dette er derfor en god tid å komme i gang med treningen!

Annonse

Motivasjon er det som forårsaker aktivitet hos individet, det som holder denne aktiviteten ved like og gir den mål og mening. Din egen motivasjon er helt avgjørende for at du skal fortsette med det du driver med.

Det er også tusen ganger lettere å motivere seg selv med trening hvis man har et mål man ønsker å oppnå med det. Hvis du har konkrete mål og nå, vil veien dit være tusen ganger lettere! Hva motiverer deg? Hva gjør at du har lyst til å gjennomføre en treningsøkt?

For meg er det mange motivasjonsfaktorer som spiller inn på treningen, blant annen en sunn og sterk kropp, en lettere håndterlig diabetes, en hjerne som blir stimulert og fungerer optimalt, i tillegg til at jeg føler meg vel i egen kropp når jeg trener og spiser sunt.

LES OGSÅ: Få optimal helseeffekt med smartere trening!

Indre motivasjon – hvilke aktiviteter liker du?

Vi har alle forskjellige mål vi ønsker å oppnå med treningen. For noen kan disse målene være styrt av en ytre motivasjon, mens for andre styres det av en indre motivasjon. Den ytre motivasjonen styres av at du oppnår en slags belønning av aktiviteten du utfører.

Annonse

Å ville «stramme opp kroppen» og å se bra ut er derfor et vanlig ytre mål mange har, men det er også viktig å finne seg indre mål. Den indre motivasjonen handler om din egen interesse og det er derfor viktig at du begynner med noe du liker når du skal komme i gang med treningen.

Finn en sport som interesserer deg og som du liker! Kanskje liker du å jogge eller løfte tunge vekter? Eller svømme? Listen over ulike aktiviteter er lang, så her er det bare å prøve seg litt frem å finne en treningsform du liker.

motivasjon til å trene

Foto: Privat.

Ikke finn unnskyldninger

Å holde treningen ved like krever absolutt litt selvdisiplin, og etter en lang dag kan det være vanskelig å dra seg opp av sofaen igjen. Vær bevisst på dine egne unnskyldninger for å unngå trening. Er du derfor en av dem som sliter med å komme seg på trening når du endelig er kommet hjem, anbefaler jeg deg og ikke legge deg på sofaen i første omgang.

Ta med deg treningsbagen når du går på morgenen – så har du ingen unnskyldning for å ikke bare dra rett på trening når dagens gjøremål er omme. Det er ingen tvil om at trening gir energi, og når du først er kommet deg på trening vet du at godfølelsen av å ha svetta litt venter.

Plutselig har  du resten av kvelden ledig til å slappe av med god samvittighet!

motivasjon til å trene

Foto: Privat.

Få treningen til å bli en god vane

Det sies at hvis man gjør en ting 13 ganger, blir det en vane. Når du kjenner overskuddet og gleden regelmessig trening fører med seg, blir det etter hvert en god vane du og kroppen din vil sette stor pris på!

Trening kan være en svært sosial opplevelse, enten du velger gruppetimer eller styrketrening. Finn deg en god venn som kan være din treningspartner, eller få med deg kjæresten din.

Når man har en treningsavtale med noen er den også vanskeligere å bryte. Motiverer hverandre og ha det gøy sammen!

LES OGSÅ: Treningsglede eller pliktløp?

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: